Parlamentarii UDMR condamnă campania lansată împotriva ministrului Mediului

V.G.
Politică / 4 octombrie

Parlamentarii UDMR condamnă campania lansată împotriva ministrului Mediului

Grupurile parlamentare ale UDMR condamnă ferm şi consideră nefondată campania de dezinformare lansată împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, potrivit căreia ministrul nu asigură protecţia parcurilor naţionale, relatează Agerpres.

"Această afirmaţie este falsă pentru că, tocmai la propunerea ministrului Tanczos Barna, a fost introdusă şi în programul de guvernare pentru anul 2021 prevederea ca 75% din suprafaţa fiecărui parc naţional să fie strict protejată, iar proprietarii să fie compensaţi pentru restricţiile care decurg din această situaţie. Având în vedere că anumite părţi din zonele parcurilor naţionale erau deja strict protejate, propunerea ministrului Tanczos Barna, care ţine cont de recomandările internaţionale, a fost de a extinde acest nivel de protecţie la trei sferturi din suprafaţa totală, adică la 75%. Această propunere a fost susţinută de coaliţie", susţine UDMR.

Potrivit parlamentarilor UDMR, procedurile de extindere a ariilor strict protejate, aşa cum sunt prevăzute în programul de guvernare, au fost demarate, având loc, totodată, consultări cu comunităţile locale, cu specialiştii şi ONG-urile.

"Prin urmare, este de neînţeles de ce a fost nevoie de o campanie de defăimare la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care lucrările au început mult mai devreme şi, totodată, s-a ieşit din impas după o perioadă îndelungată, doar dacă singurul scop nu era de a discredita ministrul. Exploatarea şi prelucrarea lemnului în scop comercial în zonele strict protejate sunt activităţi interzise proprietarilor, iar conform reglementărilor europene aceştia sunt compensaţi pentru cantitatea de lemn care nu poate fi prelucrată. Şi în acest domeniu s-a făcut un pas important pentru că, după o perioadă îndelungată, în timpul mandatului ministrului Tanczos Barna, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a reuşit să plătească toate datoriile, să achite compensaţiile la zi, adică pentru prima dată proprietarii de păduri au fost despăgubiţi la timp pentru pierderea de venituri din exploatarea pădurii", transmit parlamentarii UDMR.

Astfel, deputaţii şi senatorii UDMR îl asigură pe Tanczos Barna de întreg sprijinul lor şi consideră că acesta s-a dovedit a fi un ministru al Mediului cu cele mai multe rezultate din ultimii ani.

De asemenea, parlamentarii Uniunii condamnă propaganda nefondată, neadevărată şi tendenţioasă îndreptată împotriva ministrului.

"Suntem convinşi că Tanczos Barna este garanţia că angajamentele asumate în programul de guvernare sunt puse în practică, acesta beneficiind, în continuare, de toată încrederea grupurilor parlamentare ale UDMR din Parlament", concluzionează reprezentanţii UDMR.

Comunitatea Declic a solicitat recent demisia ministrului Mediului, după scandalul iscat de Tanczos Barna în Sâncrăieni, satul său natal, în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor.

"Ministrul Mediului, alături de un grup de localnici, a reacţionat sub demnitatea funcţiei de membru al Guvernului României, la adresa membrilor organizaţiei Declic. Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic şi a refuzat dialogul civilizat, în timp ce un mai mulţi localnici care au venit odată cu ministrul adresau injurii echipei Declic", precizează Declic.

Potrivit acestora, pe lângă acuzaţiile aduse membrilor Declic, ministrul Mediului a încercat chiar să justifice reacţia agresivă a oamenilor din jurul său: "Sunteţi într-o campanie mincinoasă, josnică şi oamenii vă înjură pentru că faceţi acest lucru".

Reprezentanţii Declic se aflau în satul Sâncrăieni, judeţul Harghita, într-o campanie de informare privind protecţia parcurilor naţionale.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. sa ramana in Harghita.

  Sau sa fie vames la Nadlac sa numere camioane cu gunoi 

  UDMR trad.atorii Romaniei.

  In legătura cu discursul lui Orbán UDMR nu vrea sa răspundă, dar este bine merci la guvernare. Chiar suntem un popor de nimic; iariohanis a cerut un răspuns și a primit sfidare. Este un președinte de tot rahatul. Sa nu ștergi opinia!

  Cum adică 75%??? Peste un an se reduce la 60%....si tot asa!

  Am văzut la tv.,era o sărbătoare în satul natal al ministrului și exact atunci cei de la Declic au ajuns acolo tragandu-l de urechi! Nu se face așa ceva! Lasa-l dle pe om sa-si viziteze părinții, să se întâlnească cu prietenii din copilărie, să depene amintiri. E rușinos ce au făcut! O spune un român!

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro