Parlamentul European denunţă ideea supremaţiei rasei albe

S.B.
Internaţional /

Parlamentul European denunţă ideea supremaţiei rasei albe

Parlamentul European (PE) denunţă ideea supremaţiei rasei albe, condamnă cu fermitate "decesul îngrozitor" al lui George Floyd şi îşi exprimă sprijinul faţă de protestele paşnice. Având în vedere că discriminarea şi hărţuirea rasială rămân frecvente în întreaga Uniune Europeană, eurodeputaţii consideră că e nevoie de eliminarea prejudecăţilor rasiale şi etnice din procedurile de aplicare a legii penale şi sancţionarea cazurilor de brutalitate din partea poliţiei. Instituţiile UE şi statele membre ar trebui să recunoască în mod oficial injustiţiile din trecut şi crimele împotriva umanităţii comise împotriva persoanelor de origine africană, a persoanelor de culoare şi a romilor, informează news.ro.

Rasismul şi discriminarea nu îşi au locul în societăţile noastre, sunt de părere deputaţii europeni, solicitând UE să adopte o poziţie fermă şi hotărâtă împotriva rasismului, a violenţei şi a injustiţiei, se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, într-o rezoluţie adoptată de vineri cu 493 voturi "pentru", 104 "împotrivă" şi 67 abţineri, Parlamentul "condamnă cu fermitate decesul îngrozitor al lui George Floyd" în SUA, precum şi omorurile similare peste tot în lume. Deputaţii solicită autorităţilor SUA să întreprindă măsuri hotărâte pentru a elimina rasismul structural şi inegalităţile, condamnă acţiunile de reprimare întreprinse de poliţie împotriva protestelor paşnice şi a jurnaliştilor, precum şi ameninţarea preşedintelui american de a recurge la forţele armate şi retorica sa provocatoare.

PE sprijină recentele proteste masive din întreaga lume împotriva rasismului şi a discriminării şi condamnă "ideea supremaţiei rasei albe sub toate formele ei". Deputaţii denunţă "actele de jaf, incendiere, vandalism şi distrugere a proprietăţilor publice şi private cauzate de anumiţi demonstranţi violenţi", solicitând în acelaşi timp ca "utilizarea disproporţională a forţei şi tendinţele rasiste ale organelor de aplicare a legii" să fie denunţată de fiecare dată oricând şi oriunde ar apărea.

Utilizarea forţei de către autorităţile de aplicare a legii ar trebui "să respecte întotdeauna legea, în mod proporţional, doar dacă este necesar şi în ultimă instanţă", subliniază deputaţii, insistând asupra faptului că "utilizarea excesivă a forţei împotriva mulţimilor contravine principiului proporţionalităţii". PE subliniază, de asemenea, necesitatea sancţionării cazurilor de brutalitate şi de abuz din partea poliţiei, precum şi "dreptul cetăţenilor de a înregistra scene de violenţă comisă de poliţie şi care pot fi utilizate ca dovezi".

Eradicarea prejudecăţilor rasiale şi etnice, creşterea diversităţii în cadrul forţelor de poliţie

Textul solicită UE şi statelor sale membre să pună capăt discriminării şi utilizării prejudecăţilor rasiale şi etnice, sub orice formă, în procedurile de aplicare a legii penale, în măsurile de combatere a terorismului şi în măsurile de control al imigraţiei. Noile tehnologii din domeniu trebuie să fie concepute şi utilizate astfel încât să nu creeze un risc de discriminare a minorităţilor rasiale şi etnice.

Poliţia şi autorităţile de aplicare a legii trebuie să aibă "un raport exemplar în materie de combatere a rasismului şi de combatere a discriminării" şi ar trebui să consolideze formarea în acest sens, afirmă eurodeputaţii, solicitând de asemenea creşterea diversităţii în cadrul forţelor de poliţie, potrivit news.ro.

Forţele de poliţie şi de aplicare a legii trebuie să dea dovadă de o "reputaţie exemplară" în ceea ce priveşte combaterea rasismului şi a discriminării, şi să îmbunătăţească formarea angajaţilor în acest sens, adaugă eurodeputaţii.

Crime împotriva umanităţii comise împotriva persoanelor de culoare în trecut

Potrivit Parlamentului, instituţiile UE şi statele membre ar trebui să recunoască în mod oficial injustiţiile din trecut şi crimele împotriva umanităţii comise împotriva persoanelor de origine africană, a persoanelor de culoare şi a romilor. De asemenea, deputaţii declară comerţul cu sclavi o crimă împotriva umanităţii.

Combaterea discriminării indiferent de motive trebuie să fie o prioritate a UE, şi prin urmare, eurodeputaţii solicită Consiliului "să deblocheze imediat şi să finalizeze negocierile cu privire la directiva transversală privind combaterea discriminării", care este blocată din momentul în care Comisia a venit cu propunerea respectivă în 2008.

Libertatea de exprimare nu protejează rasismul şi xenofobia

Rezoluţia subliniază că exprimarea cu tentă rasistă şi xenofobă nu intră în spectrul libertăţii de exprimare.

Eurodeputaţii regretă faptul că forţe politice extremiste şi xenofobe din întreaga lume recurg la "denaturarea faptelor istorice şi a datelor statistice şi ştiinţifice şi utilizează un simbolism şi o retorică ce amintesc de anumite aspecte ale propagandei totalitare, printre care rasismul, antisemitismul şi ura faţă de minorităţi".

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. O aiureala. Pericolul mare este neomarxismul sau neocomunismul prezentat discret in toate mediile. Principalul artizan este partidul Democrat din USA in spate fiind masoneria globala.

  1. Titlul este gresit. Este vorba despre Marea Adunare Nationala de la Strassbourg.

  Gargara la nivel UE! Daca discutam pe bucati NU vedem intregul!

  Adica discriminam pozitiv culorile altele decat alb! Tampenie absoluta! Vorbe si gargara politica! 

  Sa denuntam coruptia UE (depasind orice inchipuire si bun simt cand mai vorbim de MCV pentru unii, cand la varf UE suntem la maxim de coruptie si ne f--- grija de corectitudine politica si de reparatiile istorice! 

  Sa denuntam prostia si interesele la nivel politic si managerial in UE care nici acum nu are o politca coerenta si o forta reala in domeniul apararii ! 

  Sa denuntam interesele corporationale si personale in sustinerea unei organizatii criminale ca OMS! 

  Da noi(UE) suntem in pas cu moda denuntam "suprematia RASEI ALBE"! Imbecili periculosi! 

  La fel cu "si eu" 

  am fost abuzata ca sa obtin un rol in filmulet>>> 

  pai cand l-a luat pe ala de 99 de ani ca sa ii mosteneasca averea 100% nu s-a sesizat nimeni era "corect politic" , tot aia care si-a adus aminte ca acum 23 de ani 3 luni, 2 zile, 5 ore si doua minute ca a fost abuzata saracuta! Pana acum era amanezica dar si-a adus subit aminte cand X era acuzat ....(si aparut pe posturi TV). 

  BLACK lives MATTER , cum ramane cu ALL lives MATTER ?????????????????????????????? ??????????????? 

  Se vede ca ca o culoare NEAGRA stramba din nas cand e vorba de ALL! 

  Rusinos pentru specie si evident real la maxim!

  Era si timpul. Din pacate e doar gargara. PE poate sa denunte ce si cat vrea. O schimbare a mentalitatii dureaza cateva generatii. Pe de alta parte nici o grupa privilegiata nu a renuntat de buna voie la privilegii. Fara lupta, nu va exista echitate. Pentru mari schimbari a fost nevoie de o revolutie franceza, o revolutie rusa.

  Care sunt masurile concrete ale PE impotriva discriminarii? La ce solutii s-au gandit parlamentarii pentru a elimina cazuele discriminarii? Cotele impuse la angajare sunt masuri impotriva efectelor discriminarii.  

  1. Gargara,garagara!Macar atat!Gargara.Nu crezi ca este absolut necesar sa se adopte masuri concrete impotriva discriminarii si in tarile arabe?Acolo nu poti face nici macar gargara fiindca te poate costa viata.Si sa nu-mi mai spui ca plec de la idei preconcepute.Stii bine ca nu e asa.

   Nu ma intereseaza ce e in tarile arabe. De ce sa facem comparatii cu tari mai mai prapadite?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro