Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

PARLAMENTUL EUROPEAN:Despăgubiri în urma inundaţiilor care au afectat nord-estul României în 2018

M.A.
Politică /

Despăgubiri în urma inundaţiilor care au afectat nord-estul României în 2018

Plenul Parlamentului European a aprobat, miercuri, raportul deputatului european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) privind alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urma inundaţiilor care au afectat nord-estul ţării noastre în 2018. Raportul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 împotrivă şi 30 abţineri.

Ajutorul provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) care a fost creat special pentru a sprijini statele membre şi cele candidate afectate de catastrofe naturale majore, informează News.ro

"Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima şedinţă ordinară a Comisiei pentru bugete din noua legislatură fiindcă am vrut ca raportul meu să fie adoptat de urgenţă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în ţară. Prin acest vot, transmitem un semnal clar că, indiferent de situaţie, Uniunea Europeană are la dispoziţie instrumente pentru a sprijini statele membre în urma dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, miercuri, după votul din plen.

Banii europeni vor acoperi parţial cheltuielile cu operaţiunile de urgenţă realizate de autorităţi pentru reconstrucţia digurilor şi a infrastructurii de transport.

România a mai beneficiat de finanţare prin intermediul FSUE de şapte ori în trecut, sprijinul Uniunii Europene ridicându-se la 119 milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS