Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PARLAMENTUL EUROPEAN:Eurodeputata Adina Vălean, aleasă preşedintă a ITRE

T.E.
Internaţional /

Adina Vălean (Sursa foto: Twitter)

Adina Vălean (Sursa foto: Twitter)

Eurodeputata PNL, Adina Vălean, a fost aleasă, astăzi, preşedintă a Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE) a Parlamentului European (PE), informează un comunicat al biroului ei.

Adina Vălean a precizat, în comunicat, că este bucuroasă să revină la Comisia ITRE, după doi ani şi jumătate în fruntea Comisiei de Mediu din Parlament.

"Am 10 ani de experienţă în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie şi cred că politicile sale acoperă exact domeniile de oportunitate pentru dezvoltarea competitivităţii europene în general şi a României în particular. Astfel, în domeniul energiei, România îşi poate consolida rolul de jucător important pe piaţa regională şi europeană devenind un vector de securitate şi competitivitate în piaţa gazului", a declarat eurodeputata membră a grupului Partidului Popular European din PE.

Adina Vălean este parlamentar european din 2007, în legislaturile anterioare fiind preşedintă a Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară şi vicepreşedintă a Parlamentului European.

Comisiile Parlamentului European au astăzi, la Bruxelles, reuniunile constitutive, mai mulţi eurodeputaţi români fiind în cărţi pentru funcţii de conducere, în urma negocierilor dintre grupurile politice.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS