Patronatele din industria alimentară au solicitat, azi, ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, introducerea metodei taxării inverse în domeniu, ca o modalitate de reducere a "pieţei negre" din industria alimentară, a declarat preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, potrivit NewsIn.
"Vom face un proiect privind taxarea inversă, pentru că suntem conştienţi că o reducere a TVA este imposibilă în actuala situaţie economică. Astfel, încasarea TVA-ului se va efectua la sfârşitul ciclului comercial şi nu pe tot parcursul acestuia, putând duce la eliminarea pieţei negre", a explicat Minea.
Potrivit reprezentanţilor din industria alimentară, în perioada următoare se va realiza o simulare a taxării inverse, cu scopul creării unui act normativ corect, care să aducă beneficii consumatorului.
"Este foarte importantă această problemă a evaziunii fiscale, motiv pentru care în perioada următoare vom face nişte simulări ca să vedem ce înseamnă exact taxarea inversă. Vrem să fie întocmit un act normativ corect, care să nu mai sufere tot felul de modificări ulterioare", a precizat preşedintele Rompan, Aurel Popescu.