Patru studenţi, arestaţi la Hong Kong în baza controversatei legi a securităţii impusă de Beijing

A.B.
Internaţional /

Patru studenţi, arestaţi la Hong Kong în baza controversatei legi a securităţii impusă de Beijing

Patru studenţi de la Hong Kong - implicaţi într-o grupare separatistă, Student Localism, dizolvată luna trecută - au fost arestaţi de poliţie, în cadrul controversatei legi a securităţii impuse de Beijing fostei colonii britanice, primele arestări care vizează figuri politice publice după intrarea în vigoare a acestei legi la 30 iunie, relatează AFP şi News.ro

Patru studenţi de la Hong Kong - implicaţi într-o grupare separatistă, Student Localism, dizolvată luna trecută - au fost arestaţi de poliţie, în cadrul controversatei legi a securităţii impuse de Beijing fostei colonii britanice, primele arestări care vizează figuri politice publice după intrarea în vigoare a acestei legi la 30 iunie, relatează AFP.

Cei patru studenţi arestaţi - trei băieţi şi o fată cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani - sunt suspectaţi de "organizarea şi incitarea la secesiune", potrivit poliţiei.

"Sursele noastre şi ancheta noastră arată că grupul a anunţat recent pe reţele de socializare înfiinţarea unei organizaţii care promovează independenţa Hong Kongului", a declarat pentru presă un ofiţer din cadrul noii unităţi a securităţii naţionale, înfiinţată recent în cadrul Poliţiei din Hong Kong, Li Kwai-wah.

O grupare care promovează independenţa - Student Localism -, dizolvată în iunie, a anunţat într-un comunicat că fostul său lider Tony Chung, în vârstă de 19 ani, este una dintre persoanele arestate.

Alţi doi foşti membri ai grupării au fost identificaţi de către oficiali politici şi presa locală.

Partidul Iniţiativa Independenţei a anunţat pe Facebook că patru foşti membri ai grupării Studentlocalism, dizolvată înainte de intrarea în vigoare a noii legi a securităţii, au fost arestaţi cu privire la încălcarea articoleleor 20 şi 21 ale textului, privind "incitarea la secesiune".

Studenţilor li s-a refuzat o eliberare pe cauţiune.

Legea securităţii naţionale impusă de regimul comunist al lui Xi Jinping sancţionează "subversiunea, secesiunea, terorismul şi complicitatea cu forţe străine".

Ea face opoziţia democrată locală să se teamă de un recul grav al libertăţilor de care se bucură fosta colonie britanică cu 7,5 milioane de locuitori retrocedată de către regatul Unit Chinei în 1997.

Mai multe puteri occidentale, şefi de companii şi asociaţii de drepturile omului au denunţat această lege drept o nouă măsură a Beijingului vizând să acapareze Hong Kongul.

China vrea să reimpună stabilitatea în acest teritoriu semiautonom după manifestaţiile uriaşe în favoarea democraţiei, pătate de violenţe, în 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro