PAUL STĂNESCU"PSD propune reaşezarea sistemului fiscal pe fundamente mult mai corecte"

N.R.
Politică / 21 iunie 2022

"PSD propune reaşezarea sistemului fiscal pe fundamente mult mai corecte"

PSD propune reaşezarea sistemului fiscal pe fundamente mult mai corecte, ceea ce nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri, afirmă, astăzi, secretarul general al formaţiunii, Paul Stănescu.

Potrivit acestuia, "suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate", şi "nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate".

"Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alţii se lăfăie în bogăţie acumulată necinstit. Propunerea pe care o face PSD este clară: să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conştienţi cu toţii că suntem în situaţia în care nemulţumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci şi climatul de afaceri. Neliniştile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populişti şi speculatori. Suntem angajaţi pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici şi sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă şi mai solidară pentru România", argumentează Stănescu într-un comunicat de presă.

El subliniază că povara generată de creşterea preţurilor nu trebuie să fie doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători.

"Am scos România din spirala dezastrului în care intrase şi ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă şi unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ţinem ochii larg deschişi cu toţii, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creşterea preţurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători. Românii ştiu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea preţurilor carburanţilor, creşterea preţurilor la alimente şi, în final, mărirea inegalităţii, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioşi. Suntem la guvernare ca să venim cu soluţii. Iar soluţia propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă şi consensuală a sistemului fiscal", adaugă liderul social-democrat.

Paul Stănescu susţine că "cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităţilor înseamnă că se ascunde de marile probleme şi frici ale românilor".

"Riscăm ca în acest context inflaţionist, care se anunţă de durată, munca prestată de angajaţi să devină doar o povară, nu şi o recompensă. Dacă salariul este înghiţit de marile creşteri de preţuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect", spune secretarul general al PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb