Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PayPal intră pe piaţa din China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

PayPal intră pe piaţa din China

Platforma americană de transfer digital de bani PayPal Holdings Inc. a obţinut aprobarea autorităţilor de la Beijing pentru achiziţia deţinerii de control de la firma locală de plăţi Gopay Information Technology, PayPal devenind astfel prima companie străină care intră pe segmentul serviciilor de plăţi din China, potrivit Reuters.

Gopay Information Technology a obţinut avizul băncii centrale din China pentru vânzarea a 70% din activele sale către PayPal. Gopay are licenţe pentru servicii de plăţi mobile, online şi transfrontaliere în yuani. PayPal va face această achiziţie printr-o subsidiară din Shanghai, iar termenii financiari ai afacerii nu au fost daţi publicităţii.

Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în ultimul trimestru din 2019.

Anul trecut, banca centrală a Chinei a anunţat că deschide piaţa internă către firme străine terţe de plăţi electronice, o acţiune menită să promoveze concurenţa în industria plăţilor retail.

În trimestrul al doilea din anul curent, PayPal Holdings şi-a majorat profitul cu 28%, la 526 de milioane de dolari sau 44 de cenţi/acţiune, datorită creşterii utilizării serviciilor în baza sa de clienţi. Câştigul ajustat a fost de 58 de cenţi/titlu, depăşind estimarea analiştilor.

În perioada menţionată, volumul total al operatorului sistemului de plăţi online a sporit cu 29%, la 139,4 miliarde de dolari, iar numărul conturilor active PayPal - cu 15%, la 244 milioane. Veniturile totale ale societăţii au crescut cu 23% în ritm anual, ajungând la 3,86 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS