PE este gata să trimită Comisia în instanţă pentru că nu a reuşit să protejeze bugetul UE

J.P.
Internaţional / 25 martie

PE este gata să trimită Comisia în instanţă pentru că nu a reuşit să protejeze bugetul UE

Parlamentul e pregătit în vederea unei posibile acţiuni în justiţie în cazul în care Comisia întârzie aplicarea mecanismului de condiţionalitate bazat pe statul de drept, conform unui comunicat remis redacţiei.

Într-o rezoluţie adoptată joi cu 529 de voturi pentru, 148 împotrivă şi 10 abţineri, eurodeputaţii reamintesc că nerespectarea statului de drept de către statele membre poate afecta integritatea bugetului UE. Aceştia avertizează Comisia Europeană că, în cazul în care nu îşi îndeplineşte obligaţiile care îi revin în temeiul regulamentului obligatoriu din punct de vedere juridic privind condiţionalitatea statului de drept şi nu ia toate măsurile adecvate pentru a apăra interesele financiare şi valorile UE, Parlamentul "va considera că acest lucru constituie o abţinere de a acţiona" şi va trimite Comisia în instanţă în temeiul articolul 265 din TFUE.

Eurodeputaţii insistă asupra faptului că regulile existente privind statul de drept trebuie aplicate şi nu pot face doar obiectul "adoptării de orientări". În cazul în care Comisia consideră că astfel de orientări sunt necesare, rezoluţia de astăzi solicită ca acestea să fie finalizate până cel târziu la 1 iunie 2021 şi ca Parlamentul să fie consultat înainte de adoptarea lor. Eurodeputaţii reiterează importanţa aplicării fără întârziere a mecanismului statului de drept, în special având în vedere implicaţiile sale pentru viitoarea rambursare a planului de redresare "Next Generation EU".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FFFF BINE !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro