Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PE FONDUL DECLINULUI PRODUCŢIEI DE VEHICULE:Autoliv a înrăutăţit din nou estimările vânzărilor în 2019

M.I.A.
Companii /

Autoliv a înrăutăţit din nou estimările vânzărilor în 2019

Autoliv, cel mai mare producător mondial de centuri de siguranţă şi airbag-uri, a anunţat vineri o nouă înrăutăţire a estimărilor privind vânzările în 2019, din cauza declinului producţiei de vehicule pe plan global, transmite Reuters.

Încetinirea producţiei auto, în special în China şi Europa, a afectat de anul trecut vânzările Autoliv şi ale rivalelor sale.

Autoliv se aşteaptă acum la o creştere organică a vânzărilor de 1% în 2019, faţă de prognoza precedentă, care indica un avans de 1-3%.

"Ne confruntăm cu o continuare a condiţiilor dificile de pe piaţă în această perioadă şi nu vedem o redresare a producţiei de vehicule uşoare în viitorul apropiat", a afirmat directorul general Mikael Bratt, potrivit Reuters.

Vineri, acţiunile Autoliv au urcat cu 1,7% după publicarea rezultatelor financiare. În trimestrul trei din 2019, Autoliv a renunţat la încă 800 de angajaţi şi a avertizat că reducerile de costuri vor continua.

Producătorul de componente auto, care concurează cu Joyson Safety Systems şi ZF TRW, a raportat un profit operaţional ajustat de 183 de milioane de dolari în trimestrul trei din 2019, de la 194 milioane de dolari în perioada similară din 2018, în timp ce analiştii se aşteptau la 186 milioane de dolari, conform aceleaşi surse.

Pe piaţa românească activează şi producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care este al doilea mare exportator din industria componentelor auto din ţară. Aproape 11.000 de români lucrează în fabricile Autoliv din Braşov, Sf Gheorghe, Lugoj, Reşiţa şi Oneşti. Compania produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbag-uri şi volane pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS