Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

PE FONDUL PANDEMIEI COVID-19:Scădere istorică de 18% a producţiei industriale în Germania

M.G.
Internaţional /

Scădere istorică de 18% a producţiei industriale în Germania

Producţia industrială din Germania a înregistrat în aprilie o scădere istorică, de 17,9%, peste estimările analiştilor care anticipau o contracţie de 16%, motivul fiind pandemia de coronavirus care a obligat companiile să îşi reducă activităţile, potrivit datelor publicate astăzi de Biroul de Statistică, citate de news.ro.

Producătorii de bunuri de capital au consemnat cea mai mare scădere a producţiei, de 35,3%. Producţia din sectorul construcţiilor s-a contractat cu 4,1%, iar cea din sectorul energiei cu 7,2%.

Potrivit Ministerului Economiei din Germania, restricţiile legate de coronavirus au început să fie aplicate la jumătatea lunii martie, dar impactul complet a fost resimţit în aprilie. Economia germană este puternic dependentă de cererea externă, în special cea pentru industria auto, puternic lovită de pandemia de coronavirus.

"A fost atins nivelul minim. Odată cu relaxarea treptată a măsurilor de protecţie şi reluarea producţiei în industria auto, redresarea economică începe acum", a arătat ministerul.

Aceste date întăresc aşteptările că economia germană va înregistra în trimestrul al doilea cel mai puternic declin de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

"Produsul Intern Brut se va contracta probabil cu peste 10% în trimestrul al doilea, o scădere care nu a mai avut loc pe timp de pace", a declarat un economist al VP Bank Group, Thomas Gitzel.

Pe ansamblul anului 2020, guvernul anticipează că PIB-ul va scădea cu 6,3%, presupunând că pachetul de măsuri fiscale de stimulare de 130 de miliarde de euro va contribui la intensificarea activităţilor economice în a doua jumătate a anului.

Institutul de economie Ifo a anunţat astăzi că producătorii se aşteaptă ca nivelul producţiei să scadă în continuare în următoarele trei luni, dar într-un ritm mai lent.

Potrivit Ifo, indicele referitor la aşteptările legate de producţie a crescut la -20,4 puncte în luna mai, de la -51 de puncte în aprilie, înregistrând cea mai mare creştere lunară de la reunificarea Germaniei, în urmă cu trei decenii.

"Asta înseamnă doar că prăbuşirea se aplatizează acum", a subliniat directorul pentru sondaje al Ifo, Klaus Wohlrabe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie