PENTRU 77 MILIOANE DE EURORCS&RDS va opera reţelele altor trei operatori de telecomunicaţii

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

RCS&RDS a încheiat, în data de 28 noiembrie, contracte de transmitere a dreptului de a opera reţelele de comunicaţii electronice aparţinând altor trei jucători din piaţa de telecomunicaţii, respectiv Digital Cable Systems (DCS), AKTA Telecom şi ATTP Telecommunications, se arată într-un comunicat al Digi Communications (DIGI), firma mamă a RCS&RDS, remis la Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la finele săptămânii trecute.

În baza acestor contracte, RCS&RDS ar urma să furnizeze, către clienţi de tip rezidenţial, circa 540 de mii de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă şi mobilă.

"Contractele sunt încheiate pentru o durată iniţială de trei ani, care poate fi prelungită la opţiunea oricăreia dintre părţi pentru un nou termen de trei ani. Sumele totale plătibile cu titlu de chirie sau preţ de catre RCS&RDS în temeiul acestor contracte sunt de maximum 77 milioane de euro, exclusiv TVA", se arată în comunicatul Digi.

Contractul încheiat cu ATTP Telecommunications are ca obiect şi vânzarea unor active constând în infrastructură, clientelă etc.

"Operarea reţelelor, respectiv vânzarea activelor pot avea loc după împlinirea următoarelor condiţii suspensive: (a) obţinerea aprobării autorităţii de concurenţă şi (b) dobândirea de catre ATTP Telecommunications în mod cumulativ (i) a drepturilor necesare transmiterii folosinţei activelor transmise prin contractul încheiat în acest sens de ATTP Telecommunications şi RCS&RDS, (ii) a majorităţii acţiunilor Digital Cable Systems şi (iii) a majorităţii actiunilor AKTA Telecom", se mai specifică în notificarea remisă Digi către BVB.

Practic, RCS&RDS va putea opera reţelele celor trei operatori, numai dacă ATTP va dobândi majoritatea acţiunilor Digital Cable Systems şi AKTA Telecom.

Potrivit comunicatului Digi, cei trei operatori intenţionează să asigure propriilor clienţi servicii de calitate superioară la preţuri avantajoase, RCS&RDS dispunând de toate resursele, capabilităţile şi cunoştinţele necesare pentru a asigura acest lucru.

Anul trecut, Digi Communications, grupul din spatele RCS&RDS, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, a avut venituri de 1,038 miliarde de euro, în creştere cu 13,3% faţă de cele raportate pentru 31 decembrie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie