PENTRU ANUL 2022Distribuţie Energie Electrică România, investiţii asumate de 689 milioane de lei

G.D.
Companii / 4 mai

Distribuţie Energie Electrică România, investiţii asumate de 689 milioane de lei

Distribuţie Energie Electrică România, parte a Grupului Electrica, are un plan de investiţii pentru anul 2022 în valoare de 689 milioane lei, pentru modernizarea şi dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice, conform unui comunicat remis redacţiei. Direcţiile principale vizează parametri de continuitate şi calitate în alimentarea cu energie electrică, eficienţa energetică şi reducerea pierderilor în reţele; eficienţa operatională, şi implicit, reducerea costurilor cu mentenanţa.

Potrivit sursei citate, pentru orizontul mediu, compania are în plan, pe lângă continuarea modernizării infrastructurii de reţea, accelerarea digitalizării, dezvoltarea de canale alternative pentru interacţiunile cu utilizatorii, precum şi crearea unui mediu de lucru modern pentru angajaţi, prin implementarea conceptului de Distribuţie Digitală. Pe termen lung, proiectele companiei au în vedere orientarea către conceptul de smart grid, în linie cu trendurile din industrie.

Recent, compania a semnat un contract privind implementarea unui Sistem Inteligent de Distribuţie a energiei electrice, pentru întreaga reţea, din cele 18 judeţe, cu consorţiul Cuculus GmbH, Elsaco Solutions şi Simetrix Solution. Contractul evaluat la peste 78,6 milioane de lei, include implementarea Platformei Cuculus ZONOS IoT pentru MDC (Meter Data Collection) şi MDM (Meter Data Management), precum şi o gamă largă de servicii adiacente, inclusiv operaţiuni pentru întreaga reţea de distribuţie, timp de opt ani.

În anul 2021, Distribuţie Energie Electrică România a realizat investiţii în valoare de 549 milioane de lei. Principalele beneficii ale acestor investiţii au constat în îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie şi creşterea eficienţei operaţionale prin modernizarea, automatizarea instalaţiilor, implementarea tehnologiilor moderne precum şi creşterea eficienţei energetice prin reducerea pierderilor în reţele.

Amintim, cu titlu de prezentare, câteva lucrări de investiţii majore, realizate în anul precedent:

Staţia de Transformare 110/20 kV în axul LEA 110 kV Bartolomeu - FS Râşnov, circuit comun cu LEA 110 kV ICA Ghimbav.

Cu o valoare a investitiei de 25.793.980 lei, lucrarea a avut ca scop mărirea capacităţii de distribuţie a energiei electrice din zonă, zonă aflată în permanentă dezvoltare, subliniază sursa citată.

Modernizare şi extindere Staţia de Transformare 110 kV - Tecuci, jud. Galaţi

Cu o valoare a investitiei de 10.118.000 lei, cea mai importantă staţie din nordul judeţului Galaţi, asigură bucla de 110 kV între Staţia Smârdan şi Staţia Focşani Vest, fiind racordaţi, la aceasta staţie, producători importanţi de energie regenerabilă.

O altă lucrare reprezentativă de investiţii este modernizarea Staţiei 110/20/10kV Baciu, judeţul Cluj, cu o valoare totală de 9.639.999,81 lei.

În urma fuziunii Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, a Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud şi a Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, de la 1 ianuarie 2021, a luat naştere Distribuţie Energie Electrică România. Noua companie deserveşte aproximativ 3,9 mil. de utilizatori, acoperind 40,7% din teritoriul României, cu o retea de 201.082 km, în următoarele 18 judeţe: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Mureş, Harghita, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Prahova şi Dâmboviţa.

După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de peste 4,7 miliarde lei investiţi în perioada 2014-2021, se mai arată în comunicat.

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro