Abonament gratuit

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI NOI CENTRALE FOTOVOLTAICE,Enel va investi 320 milioane dolari, în Chile

Ziarul BURSA #Internaţional /

Enel va investi aproximativ 320 milioane dolari în construcţia noii sale centrale fotovoltaice solare Campos del Sol, din Chile, a transmis compania prin intermediul unui comunicat.

Conform acestuia, construcţia a început, iar noua centrală solară va avea o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, instalaţia urmând să fie cea mai mare de acest tip din Chile atunci când va fi finalizată.

Potrivit Enel, proiectul care va fi rea-lizat prin filiala Enel Green Power Chile, este situat la 60 km nord-est de Copiapo, în Regiunea Atacama.

Antonio Cammisecra, directorul general al Enel Green Power, a declarat: "Începerea construcţiei la Campos del Sol marchează o etapă importantă pentru Enel Green Power în Chile. Prin debutul celui mai mare proiect de energie solară din ţară, ne consolidăm angajamentul faţă de decarbonizare. Obiectivul de sustenabilitate al proiectului, precum şi profilul său inovator, vizează maximizarea beneficiilor obţinute în comun de către grup şi celelalte părţi implicate, în conformitate cu strategia noastră bazată pe sustenabilitate şi inovare, ca factori cheie pentru crearea de valoare adăugată".

Comunicatul citat mai notează: "Campos del Sol va fi operaţională până la sfârşitul anului 2020 şi se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de CO2 în atmosferă. Instalaţia va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiaţiilor solare de pe ambele părţi ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenţionale".

Grupul Enel operează în Chile prin Enel Chile şi filialele sale, respectiv Enel Generacion Chile şi Enel Green Power Chile, în sectorul de generare a energiei; Enel Distribucion Chile în segmentul de distribuţie, precum şi Enel X Chile în business-ul cu soluţii avansate în domeniul energiei.

Enel este cea mai mare companie de energie din Chile, în funcţie de capacitatea instalată, cu aproximativ 7.500 MW, din care 4.700 MW în centrale bazate pe surse regenerabile, respectiv peste 3.500 MW energie hidro, peste 600 MW în parcuri eoliene, aproximativ 500 MW în ferme solare şi aproximativ 40 MW în capacităţi de energie geotermală.

În 2018, Enel a vândut în Chile circa 23,2 TWh de energie electrică. Grupul are 1,9 milioane de clienţi şi peste 2.000 de angajaţi în Chile. Ţara găzduieşte, de asemenea, Enel Americas, prin care Grupul îşi desfăşoară activitatea în Argentina, Brazilia, Columbia şi Peru.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întrea-ga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power are o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie şi se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS