Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PENTRU DATA DE 22 APRILIEAcţionarii Romgaz sunt chemaţi să aprobe un dividend cu randament de 5,8%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Romgaz (SNG) sunt convocaţi, pentru data de 22 aprilie, pentru a aproba distribuirea unui dividend de 1,61 lei/titlu, valoare care, raportată la cotaţia SNG de ieri, de 27,75 lei, oferă un randament brut de 5,8%, reiese din raportul producătorului de gaze naturale remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un dividend alocat atât din rezultatul anului trecut cât şi din cel reportat, suma de 1,39 lei reprezentând dividendul aferent profitului anului 2019.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 3 iulie 2020, în timp ce plăţile vor începe cu 24 iulie.

Pentru anul trecut, Romgaz a raportat un profit net preliminar de 1,43 miliarde lei, cu 4,55% peste cel din anul anterior, în timp ce cifra de afaceri a urcat 1,52%, la 5,08 miliarde lei.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 70% din producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Chiar bine in contextul.actual!

  1. E mult sub asteptari. Ieri actiunile SNG au crescut cu peste 5 la suta in asteptarea dividendului. Sperantele erau mai mari..

   Romgaz are multe investiții de făcut! Achiziționarea procentului de gaze din Marea Neagra de la Exxon, finalizarea termocentralei de la Iernut și construcția termocentralei de la Mintia + proiectul de participare la terminalul de gaz lichefiat din Grecia, explorările, etc. Prețul actual pe acțiune este doar emotional!

   Ptr dividendul propus, sa nu uitam că este doar propunerea inițială făcută de conducere, lucrurile se pot schimba intr.o săptămână, doua!!! Acționarul majoritar poate să vadă altfel lucrurile!!! ;) 

   Ai dreptate, doar ca unii investitori sau mai degraba speculatori, voiau sa ia dividendul si gata. Astia aveau asteptari mai mari de la SNG. In rest, de acord cu ce spui.

  Dividendul propus reprezinta mult sub 50% din profitul net obtinut de SNG.

  Avand actionar majoritar statul, SNG nu are obligatia legala sa distribuie minim 50% din profit sub forma de dividende? 

  1. Așa se zice că există o ordonanță prin 2001 care obliga companiile cu acționar majoritar statul român, sa distribuie minim 50 la sută din profit/an. Pe la companiile de stat se mai fac și jocuri politice..... Oricum dividendul încă nu este aprobat....cum zicea cineva mai sus, lucrurile se pot schimba daca guvernul vrea mai mult!

  Anul abia a inceput....și nu prea bine! Ceva rezerve sunt bune! Se mai pot da și dividende suplimentare nu uitati!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie