PENTRU ÎNCHEIEREA UNEI INVESTIGAţII:Wells Fargo va plătii o amendă de trei miliarde de dolari

M.A.
Bănci-Asigurări /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Banca americană Wells Fargo, a patra că mărime pe segmentul instituţiilor americane de credite, a ajuns la o înţelegere cu autorităţile americane şi este de acord să plătească o amendă de trei miliarde de dolari pentru închiderea proceselor penale şi civile care vizau practicile sale frauduloase, transmite Economica.net.

Potrivit sursei citate, grupul financiar a recunoscut că şi-a forţat angajaţii să mintă şi să falsifice date, au anunţat, vineri, oficialităţile americane, citate de Reuters.

Prin această înţelegere se pune capăt unei investigaţii care viza banca de mai bine de trei ani. Wells Fargo va plăti amenda către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite şi către Comisia de Securitate şi Schimb (Securities and Exchange Commission; SEC). Compania americană a fost de acord să intre şi într-un program de supraveghere de trei ani, timp în care va coopera cu autorităţile de supraveghere ale guvernului american.

Ca parte a înţelegerii, Wells Fargo a admis că în perioada 2002 - 2016 şi-a forţat angajaţii să atingă ţinte de vânzări nerealiste ceea ce a determinat mii de salariaţi să prezinte date false clienţilor, să genereze înregistrări false şi să folosească impropriu datele investitorilor.

Într-o declaraţie de presă, Charles Scharf, noul CEO al companiei, a descris practicile băncii din trecut că fiind regretabile.

"Acest caz ilustrează un eşec total al conducerii pe mai multe nivele din interiorul băncii. Spus cât mai simplu, Wells Fargo şi-a trădat greu reputaţia câştigată pentru profituri pe termen scurt şi a afectat negativ un număr nedeterminat de consumatori". a declarat Nick Hanna, procuror din Districtul Central al Californiei.

Conducerea de vârf al era la curent cu practice ilegale şi neetice încă din 2002, acestea fiind cunoscute sub denumirea de "jocuri de noroc" în interiorul băncii, au mai precizat oficialităţile americane. Aproape 500 de milioane de dolari vor fi plătiţi către Comisia de Supraveghere şi Schimb (SEC), care va distribui banii către investitorii păgubiţi de către Well Fargo.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. va plati, nu va platii

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS