PENTRU MODERNIZAREA RAFINĂRIEI PETROBRAZI,OMV Petrom a investit 46 milioane euro, începând din 2017

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

OMV Petrom a investit 46 milioane euro, începând din 2017

OMV Petrom a investit aproximativ 46 de milioane de euro, începând din anul 2017, pentru modernizarea instalaţiei de cocsare la rafinăria Petrobrazi, a anunţat, ieri, compania printr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de activităţile Downstream Oil, a declarat: "Petrobrazi este una dintre cele mai importante rafinării din România, care poate asigura consumul anual de carburanţi pentru aproximativ trei milioane de maşini. Am investit circa 1,6 miliarde euro în perioada 2005-2018 pentru modernizarea Petrobrazi, pentru implementarea celor mai bune tehnologii disponibile la nivel internaţional, ceea ce a condus la condiţii de operare mult mai prietenoase cu mediul".

La această instalaţie, a fost implementat un sistem închis de golire rapidă care elimină în totalitate eventualele emisii de compuşi organici volatili, contribuind, astfel, la reducerea impactului asupra mediului.

Instalaţia de cocsare este un punct important în procesul de rafinare. Aici sunt redirecţionaţi compuşii petrolieri grei din celelalte instalaţii şi se realizează ultimele procese de transformare a ţiţeiului, iar cocsul obţinut aici este folosit, în principal, în industria metalurgică.

Comunicatul citat mai notează: "OMV Petrom a implementat în rafinăria Petrobrazi cele mai bune tehnologii disponibile pentru recuperarea vaporilor de hidrocarburi din instalaţia de cocsare. Astfel, vechiul sistem de golire, pus în funcţiune în urmă cu 20 de ani, a fost înlocuit cu un sistem modern care elimină în totalitate emisiile de compuşi organici volatili. Proiectul a presupus lucrări complexe de construcţii civile, instalarea a aproximativ 400 de tone de conducte şi implementarea unor sisteme automatizate de control şi monitorizare".

Conform OMV Petrom, acest proiect a implicat peste 450.000 de ore lucrate fără incidente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS