Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

PENTRU PERSOANELE CU AUTISM:Guvernul prevede dezvoltarea programelor naţionale de sănătate

T.M.
Politică /

Guvernul prevede dezvoltarea programelor naţionale de sănătate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că Guvernul va adopta un act normativ care prevede dezvoltarea programelor naţionale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism.

"Vom lua câteva măsuri în domeniul sănătăţii, domeniu prioritar pentru Guvernul PSD - ALDE. Vom menţine şi vom dezvolta programele naţionale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism, aşa cum ne-am asumat prin semnarea protocolului cu organizaţiile din domeniu. Practic, venim în completarea programului derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin care asigurăm fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la mai multe tipuri de terapie complementară actului medical, oferită de specialişti în psihoterapie şi psihopedagogie specială. De la 1 iulie se va dubla numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu tulburări în spectrul autist, finanţate de la bugetul de stat", a spus premierul, ieri, la începutul şedinţei de Guvern.

Viorica Dăncilă a adăugat că Guvernul va asigura finanţare pentru instruirea cadrelor medicale pentru o mai bună îngrijire a persoanelor cu tulburări din spectrul autist.

"Un alt obiectiv pe care îl dezvoltăm are în vedere sprijinirea părinţilor şi familiilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate. Tot prin acest act normativ iniţiem noi programe de sănătate pentru depistarea precoce a cancerului pentru pacienţii din grupele de risc şi pentru monitorizarea persoanelor cu risc înalt de afecţiuni oncologice", a menţionat aceasta.

Viorica Dăncilă a precizat că ministrul Sănătăţii a făcut paşi importanţi în demararea construcţiei Spitalului regional Iaşi.

"Ministrul Sănătăţii a avut ieri (n.r. luni) o discuţie cu partenerii europeni şi ministerele implicate în care au stabilit paşi concreţi pentru transmiterea cererii de finanţare a construcţiei spitalelor regionale. În urma discuţiilor, lansarea procedurilor de achiziţie publică a serviciilor de proiectare tehnică, execuţie şi asistenţă tehnică pentru spitalul regional Iaşi se va face la finalul lunii următoare. În luna septembrie a acestui an ne propunem să transmitem cererea de finanţare pentru întregul proiect, urmând ca semnarea contractului de finanţare să aibă loc până la sfârşitul acestui an", a afirmat premierul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS