PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI THR Marea Neagră - pierderi de 5,3 milioane lei, peste cele din primul trimestru al anului anterior

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 mai

Sursa foto: facebook/thrmareaneagra

Sursa foto: facebook/thrmareaneagra

Operaţiunile companiei turistice sunt puternic influenţate de sezonalitate, primele trei şi ultimele trei luni ale anului fiind cu activitate redusă O firmă apropiată de Constantin Frăţilă a cerut, recent, anularea hotărârilor adunării de bilanţ a THR Marea Neagră

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO) a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, o pierdere de aproape 5,3 milioane de lei, peste cea de 4,7 milioane de lei din primul trimestru al anului trecut, conform raportului publicat de companie, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare au fost de numai 0,08 milioane de lei, sub cele de 0,57 milioane de lei din intervalul ianuarie-martie 2021, când în situaţiile financiare au fost incluse vânzarea unor imobile. Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 5,3 milioane de lei, cu 1% mai reduse decât cele din primele trei luni ale lui 2021. Cele mai mari au fost cheltuielile cu amortizarea şi deprecierea imobilizărilor, în sumă de aproape 2,4 milioane de lei, cu 58% peste cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce cheltuielile cu personalul şi colaboratorii au fost de au fost de 1,05 milioane de lei, în scădere cu 43%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În aceste condiţii, THR Marea Neagră a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, o pierdere din exploatare de 5,2 milioane de lei, peste cea 4,7 milioane din primul trimestru al anului trecut, rezultat ce a fost erodat şi mai mult de o pierdere financiară de 0,06 milioane de lei.

Totuşi, trebuie menţionat că operaţiunile companiei turistice de la malul mării sunt puternic influenţate de sezonalitate, primele trei şi ultimele trei luni ale anului fiind cu activitate foarte redusă.

Recent, Consulting & Construction Investments din Constanţa, firmă apropiată de fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, a cerut în instanţă anularea hotărârilor adunării de bilanţ a acţionarilor THR Marea Neagră. La începutul lunii februarie, Constantin Frăţilă care pe atunci era preşedintele THR Marea Neagră, înaintase o plângere penală pentru gestiune frauduloasă împotriva directorului general al companiei, Mihai Zamfir.

Anul trecut, compania a avut un profitul net de 51,13 milioane de lei, cu mult peste cel din anul anterior, de 4,58 milioane de lei.

SIF Transilvania deţine 78,1% din capitalul operatorului de activităţi turistice de la Marea Neagră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro