Performanţă tricoloră la Olimpiada Internaţională de Matematică

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 iulie 2022

Performanţă tricoloră la Olimpiada Internaţională de Matematică

Educaţia autohtonă încă mai are motive de mândrie. Cu câteva flori nu se face primăvară, cel mult un buchet, dar important este că încă mai avem oaze de speranţă legate de învăţământul autohton. Olimpicii la matematică revin în atenţie după o nouă performanţă foarte bună la nivel internaţional. Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică. "Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial", a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook. El i-a felicitat pe cei şase elevi români (trei elevi de clasa a X-a şi trei elevi de clasa a XI-a), precum şi pe profesorii şi pe coordonatorul Lotului de matematică al României, conf. dr. Cătălin Gherghe. În acest an, Olimpiada Internaţională de Matematică a fost organizată la Oslo. Au participat 105 ţări. "Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte ţări europene. La nivel mondial, România a obţinut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China şi Coreea, urmate de SUA şi Vietnam. România a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint", a precizat ministrul Educaţiei.

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat lotul olimpic: "Mândri de rezultatele Lotului de matematică al României, care a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică. Tinerii noştri au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină şi perseverentă! Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale!" Conform lui Nicolae Ciucă, medaliile de aur câştigate de Radu Dragomirescu şi David-Andrei Anghel, alături de cele de argint obţinute de Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu şi Andrei Chiriţă ne dau speranţă şi confirmă necesitatea de a le oferi elevilor noştri sclipitori şansa de a străluci în cadrul unui sistem educaţional care să le încurajeze şi să le susţină marea performanţă: "Îi felicit din toată inima pe cei şase elevi, pe profesorii şi pe coordonatorul lor, Conf. Dr. Cătălin Gherghe! Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Leader) şi însoţită de Marius Perianu (Deputy Leader) şi de Lucian Ţurea (Observator).

La 63 se ani de la prima ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică, organizată la iniţiativa României, tinerii noştri arată că românii îşi merită locul în elita mondială. Mult succes mai departe!".

Dincolo de felicitări, ministerul ar trebui să asiguri acestor olimpici cadrul necesar pentru a evolua în continuare şi să încerce să multiplice modelul care a permis atingerea acestor performanţe.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O adevarata performanta, cu atat mai mult cu cat nu este individuala, ci de echipa.

    Bravo! 

    Parca si Nicusor Dan este olimpic la matematica. Viitorii primari ai capitalei : ))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

La mulţi ani de Marţişor
unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb