Peste 200 de studenţi, lideri de opinie şi jurnalişti au participat la cea de-a 8-a ediţie a Huawei ICT Competition Europe

F.D.
Companii / 10 mai

Peste 200 de studenţi, lideri de opinie şi jurnalişti au participat la cea de-a 8-a ediţie a Huawei ICT Competition Europe

Peste 200 de studenţi, oficiali guvernamentali, lideri de opinie şi jurnalişti din 10 ţări şi regiuni europene au participat la ceremonia de decernare a premiilor Huawei ICT Competition Europe 2023 - 2024. Evenimentul a avut loc la Istanbul, săptămânile trecute, conform unui comunicat de presă al companiei.

Competiţia cu tema "Connection, Glory, Future" - găzduită de compania Huawei - a avut ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul IT&C şi a abilităţilor practice ale tinerilor studenţi. Ministrul adjunct al Tineretului şi Sportului al Republicii Turcia şi Consulul General al Republicii Populare Chineze la Istanbul le-au înmânat echipelor câştigătoare premiile, alături de alţi invitaţi. În cadrul evenimentului tinerii au avut ocazia de a interacţiona şi cu un reprezentant UNESCO şi un profesor de la Università Politecnica delle Marche, de asemenea.

Jim Lu - Preşedintele Regiunii europene, Vicepreşedinte Senior al Huawei - a menţionat în discursul său: ,,Huawei este în Europa, pentru Europa. Huawei apreciază foarte mult talentul şi intenţionează să instruiască 100.000 de oameni în următorii cinci ani, pentru a-i ajuta să-şi atingă întregul potenţial". Huawei ICT Competition a început în anul 2015, iar în ultimii opt ani, peste 700.000 de persoane au participat la această competiţie.

În cadrul evenimentului, Tide Xu - Chief Strategy Officer al Huawei Europa - a precizat că dezvoltarea economică, generând emisii cât mai reduse de carbon, şi transformarea inteligentă sunt megatendinţele care generează progres în industrie, iar industria IT&C este principalul element care ajută la crearea unei lumi inteligente, conectate. Compania Huawei derulează diferite competiţii şi programe cu aplicabilitate în domeniu, aşa cum este şi Seeds for the Future, pentru a promova tinerele talente. În acelaşi timp, pentru a reduce decalajul digital, Huawei a lansat în anul 2019, TECH4ALL - o iniţiativă care promovează incluziunea digitală pe termen lung.

Soledad Patiño - coordonator al UNESCO Global Skills Academy - a declarat: ,,Iniţiative precum Huawei ICT Academy şi Huawei ICT Competition contribuie la obiectivul nostru de a reduce decalajul digital şi de a forma comunităţi de tineri pregătiţi pentru o lume aflată în continuă evoluţie, în care abilităţile digitale sunt absolut necesare".

Aflată la cea de-a opta ediţie, în Europa, competiţia a fost axată pe patru direcţii: Inovaţie în domeniul Inteligenţei Artificiale, Networking, Cloud şi Computing. Peste 700 de studenţi din 22 de ţări şi mai bine de 100 de universităţi din Europa au participat la competiţie. Premiul I a fost acordat echipelor de la Universitatea MEF din Turcia, Universitatea de Tehnologie din Poznan din Polonia, K Labs din Italia şi Universitatea de Tehnologie Erzurum din Turcia. Unele dintre echipele care au obţinut premii la ediţia din Europa, vor participa la finala globală din Shenzhen, China, care este programată pentru luna mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb