ICT

Peste 78 milioane euro pentru retehnologizarea termoficării din Bacău

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 07 septembrie 2010

Un contract de finanţare pentru retehnologizarea sistemului de termoficare din municipiul Bacău, în valoare de 78,364 milioane euro, a fost semnat, ieri, de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

"Urmează să semnăm un contract cu oraşul Iaşi. Mai sunt în discuţie modalităţile în care se va duce la bun sfârşit. Contractul are o valoare de 70 milioane euro. Şi Timişoara are aprobat un proiect pentru reabilitarea sistemului de termoficare de către UE. Valoarea totală a proiectelor ce urmează să fie implementate în Bacău, Timişoara şi Iaşi se ridică la 220 milioane euro", a declarat minis­trul mediului, Laszlo Borbely, citat de Agerpres.

Proiectul ,,Retehnologizarea sis­temului de termoficare din municipiul Bacău în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană" este finanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune. Valoarea eligibilă este de 63,197 milioane euro, iar suma de 31,598 milioane euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Ministrul de resort a mai adăugat: "Puteau fi eligibile numai municipiile care aveau CET-urile în proprietate. Este vorba despre Botoşani, Focşani, Oradea, Govora şi cele trei oraşe - Bacău, Timişoara şi Iaşi. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 476 milioane euro. Din totalul sumei, în jur de 50% re­prezintă contribuţia UE, 45-46% vin de la bugetul de stat şi între 3 şi 5% este contribuţia autorităţii locale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro