Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Philippines AirAsia îşi amână listarea

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Philippines AirAsia îşi amână listarea

Divizia filipineză a companiei AirAsia Bhd din Malaezia îşi amână oferta publică iniţială (IPO) pentru anul viitor sau 2021, în condiţiile în care se concentrează pe reorganizare şi pe obţinerea de fonduri de la acţionarii existenţi, conform preşedintelui operatorului de transport aerian, Joseph Omar Castillo, citat de Reuters.

Compania aeriană low-cost voia să se listeze încă din 2015, dar a renunţat la acest plan de mai multe ori din cauza condiţiilor slabe de pe pieţe şi a preţurilor volatile ale petrolului.

"Potrivit calendarului pe care îl estimăm, listarea va avea loc în intervalul cuprins între trimestrul al treilea al anului viitor şi primul trimestru din 2021", a afirmat Joseph Omar Castillo, adăugând că un alt aspect major pe care compania îl are în vedere este o bună evoluţie a pieţei acţiunilor.

Philippines AirAsia se restructurează după ce parlamentarul filipinez Michael Romero a cumpărat titluri de la câţiva investitori, în iunie anul curent, devenind cel mai mare acţionar al operatorului de transport aerian. Divizia din Filipine a AirAsia intenţionează să atragă bani prin plasarea de acţiuni comune şi preferenţiale.

Philippines AirAsia a evaluat compania, pentru IPO, la 600 de milioane de dolari şi avea în plan să strângă 200 de milioane de dolari în acest an ca să cumpere aeronave şi să-şi extindă rutele.

Societatea îşi propune să-şi crească veniturile cu 39% în acest an, până la un record de 29 de miliarde de pesos (560 de milioane de dolari), trans­portând 10 milioane de pasageri, potrivit declaraţiilor vicepreşedintelui Philippines AirAsia, Shiela Romero.

Compania aeriană, care şi-a lansat operaţiunile din Filipine în 2012, are o flotă de 23 de avioane Airbus destinate rutelor interne şi străine.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS