Photon Energy demarează construcţia unei centrale electrice de 7,1 MWp în România

S.B.
Companii #Construcţii / 14 septembrie

Photon Energy demarează construcţia unei centrale electrice de 7,1 MWp în România

Photon Energy N.V. anunţă că a demarat construcţia celei de-a şaptea centrale electrice fotovoltaice din România, cu o capacitate de producţie de 7,1 MWp.

Amplasată în apropierea localităţii Săhăteni în judeţul Buzău, centrala electrică va acoperi peste 10 ha de teren arabil şi va include 12.700 de panouri solare.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficienţă montate pe dispozitive de urmărire cu o singură axă vor furniza aproximativ 11,4 GWh de energie regenerabilă anual reţelei SDEE Electrica Muntenia Nord. Energia electrică produsă va fi vândută pe piaţa energiei pe bază de comerciant, fără niciun sprijin guvernamental sau un contract de achiziţie de energie electrică cu un furnizor de energie. Noua centrală electrică urmează să demareze exploatarea în trimestrul IV din 2022.

"Suntem foarte bucuroşi de progresul realizat în România, una dintre principalele pieţe din Europa Centrală şi de Est, implementând strategia de creştere anunţată în Raportul financiar pentru 2022", a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. "Centrala de la Săhăteni marchează încă un pas important în eforturile noastre de a pune în funcţiune o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la sfârşitul anului 2022. Numai aceste noi active vor extinde portofoliul IPP la peste 120 MWp până la sfârşitul anului".

La punerea în funcţiune a centralei, Compania va deţine şi exploata 95 de centrale solare. Din capacitatea totală de producţie de 120 MWp, 104 MWp vor fi comercializaţi direct pe piaţă, ca electricitate nepoluantă şi fără subvenţii.

Centrala electrică de la Săhăteni va fi deţinută şi operată de o companie înfiinţată în scop special, deţinută în întregime de Photon Energy Group.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 242,8 MWp, cu un total de 28,3 MWp în construcţie, inclusiv instalaţia de la Săhăteni. 3.6 MWp se află în prezent în faza de pregătire pentru construcţie.

Incluzând proiectele din România, Compania are o capacitate combinată de 892 MWp în curs de dezvoltare pe pieţele sale cheie din ECE şi Australia. Următoarele proiecte de dezvoltare planificate în România urmează să fie construite şi date în exploatare în 2023 şi 2024, iar piaţa din România va contribui semnificativ la obiectivul companiei de extindere a portofoliului său IPP la cel puţin 600 MWp la nivel global până la sfârşitul anului 2024.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro