Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Piloţii turci care au doborât avionul rus, reţinuţi

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Internaţional /

Piloţii turci care au doborât avionul rus, reţinuţi

Cei doi piloţi turci implicaţi în doborârea bombardierului rus Su-24, în noiembrie, se află în închisoare, fiind suspectaţi că ar avea legături cu tentativa eşuată de lovitură de stat din Turcia, a declarat un oficial turc, potrivit Aljazeera.com.

Doborârea avionului de vânătoare rus la frontiera cu Siria, în noiembrie, a declanşat o criză diplomatică fără precedent între Turcia şi Rusia, care s-a încheiat luna trecută, când cele două ţări au convenit să restabilească legăturile.

"Doi piloţi care au făcut parte din operaţiunea de doborâre a avionului rus Su-24 în noiembrie 2015 să află în stare de arest", a declarat un oficial turc pentru AFP, luni seara, adăugând că ei sunt bănuiţi de implicare în tentativa de puci.

Când a fost întrebat despre această chestiune de către presa din Turcia, ministrul justiţiei Bekir Bozda a declarat că există raportări privind reţinerea piloţilor, acestea nefiind "confirmate încă" .

Oficialul care a vorbit cu AFP a insistat că piloţii militari au fost arestaţi pentru legături cu organizarea loviturii de stat şi nu din cauza atacului asupra avionului rus.

De asemenea, Melih Gökçek, primarul oraşului Ankara, a susţinut că piloţii, despre care se presupune că sunt susţinători ai clericului musulman Fettullah Gulen, ar fi putut doborî avionul rus ca parte a unei conspiraţii care lovească în guvernul turc.

Vladimir Putin a avut duminică o convorbire telefonică cu Recep Tayyip Erdogan în cursul căreia a afirmat că tentativa de puci este inacceptabilă, exprimându-şi dorinţa privind ''o revenire rapidă la stabilitate''.

Preşedinţii rus şi turc urmează să se întâlnească în prima săptămână din luna august, pentru prima lor întrevedere după normalizarea relaţiilor bilaterale.

Premierul turc, Binali Yildirim, a anunţat luni că este 7.500 de persoane au fost arestate, dintre care 103 generali şi amirali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La o cafea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie