Abonament gratuit

PLANUL DE RELANSARE:Dezvoltarea sectorului TIC va duce la o creştere a PIB de 13%

A.P.
Macroeconomie /

Ludovic Orban şi Klaus Iohannis

Ludovic Orban şi Klaus Iohannis

O implementare completă a viziunii strategice asupra sectorului de tehnologia informaţiilor şi comunicaţii (TIC) în România va duce la investiţii totale de aproximativ 2,4 miliarde de euro, conform Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, prezentat miercuri de Executiv, scrie Agerpres.

Documentul semnalează că impactul direct şi indirect asupra economiei poate fi tradus într-o creştere a PIB de 13%, creşterea numărului de locuri de muncă cu 11% şi reducerea costurilor administraţiei cu 12% în perioada 2020-2025.

Planul de investiţii prevede, printre obiective, adoptarea în regim de urgenţă a unui cadru normativ mai suplu pentru construirea de reţele de comunicaţii electronice în bandă largă - o nouă lege a infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice - care va dinamiza investiţiile în asigurarea conectivităţii pentru toţi cetăţenii şi flexibilizarea cadrului economic al companiilor din domeniu şi alinierea unor tarife/taxe pentru drepturile de utilizare a unor părţi din infrastructurile existente, în scopul dezvoltării/amplasării reţelelor de comunicaţii electronice în bandă largă.

Totodată, se are în vedere elaborarea unor strategii naţionale privind dezvoltarea conceptelor de Smart City, Smart Connectivity (Strategia pentru comunicaţii electronice, Securitate Cibernetică, Interoperabilitate Telecomunicaţii şi Radiocomunicaţii şi a infrastructurii de Cloud Computing), cu elemente de sprijin financiar, astfel încât să poată asigura un pachet complet de conectivitate pentru toate categoriile de populaţie (e-inclusion).

"Astfel se permite implementarea e-guvernării, a învăţământului online, a sistemelor de telemuncă şi telemedicină, e-cultură, e-comerţ, cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul TIC etc la nivelul tuturor localităţilor din România", se menţionează în document.

Acesta mai menţionează printre obiectivele din domeniul TIC stabilirea politicilor publice care să permită corecta informare a tuturor cetăţenilor, prin implementarea radiodifuziunii şi a televiziunii digitale, inclusiv demararea programului satelitar al României, care în nota sa de fundamentare integrează şi domeniul transporturilor.

Se mai intenţionează transpunerea 5G Toolbox şi elaborarea foii de parcurs, respectiv a calendarului de acordare a licenţelor 5G Toolbox, stabilirea mecanismului de finanţare privind decizia de compensare cost net serviciu universal şi constituirea unei comunităţi în domeniul comunicaţiilor electronice prin gestiunea unitară a SNR, Telecomunicaţii CFR, Teletrans, domeniul de frecvenţe radio ale Aviaţiei civile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu e garantata cresterea nivelului de trai ca, daca ar fi, ar solicita toata lumea card biometric cu cip si autentificare biometrica in secunda doi.

    Poate de asta a intarziat ANAF cu modernizarea, ca sa se treaca direct la autentificarea biometrica.  

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie