Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PNL are semnăturile necesare pentru demiterea Vioricăi Dăncilă

I.M.
Politică /

Viorica Dăncilă (Sursă foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursă foto: Twitter)

Surse din Partidul Naţional Liberal au declarat pentru Digi24.ro că a fost strâns numărul de semnături pe care şi l-au asumat liderii Opoziţiei pentru depunerea moţiunii de cenzură. "Am strâns astăzi, fizic, toate semnăturile necesare", spun sursele citate. Este vorba de 234 de semnături la care s-ar putea adăuga şi altele în zilele următoare. Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost semnată chiar şi de unii parlamentari din PSD, susţin aceleaşi surse.

Toate partidele din Opoziţiei au semnat moţiunea de cenzură, care ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, luni, pe 30 septembrie. Parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE şi Pro România sunt printre semnatarii moţiunii. De asemenea, moţiunea a fost semnată şi de parlamentari ai minorităţilor dar şi de parlamentari din Partidul Social Democrat. Rămâne de văzut dacă Opoziţia se va baza pe parlamentarii respectivi şi în momentul votului. PSD a decis deja în CEx ca la moţiune, parlamentarii partidului să stea în bănci şi să nu voteze. Parlamentarii Opoziţiei vor vota la vedere.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată şi Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi, potrivit sursei citate.

Conform procedurii, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiune va fi depusă pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citită în plenul reunit al Parlamentului în zilele următoare, iar votul în plen ar urmă să fie programat în săptămâna 7-11 octombrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce srategi aveti si voi, pai nu e bine sa bateti toba , bateti toba sa se regrupreze.....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS