Abonament gratuit

PNL şi USR sesizează din nou CCR privind Legea pensiilor

P.E.
Politică /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Deputaţii PNL şi USR au sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu noi motive de neconstituţionalitate a Legii pensiilor, afirmând că acest act normativ încalcă grav drepturile pensionarilor.

"Legea pensiilor în forma adoptată de majoritatea PSD - ALDE reprezintă o adevărată "bombă cu ceas" pentru pensionari care trebuie oprită de către Curtea Constituţională, pentru că afectează numeroase drepturi fundamentale ale mai multor categorii de pensionari şi introduce inechităţi majore în sistemul public de pensii", se arată într-un comunicat al liberalilor, potrivit Agerpres.

În sursa citată se arată că angajaţii care lucrează în condiţii speciale de muncă sunt supuşi unor noi discriminări inacceptabile, prin precizarea limitativă într-una dintre anexele Legii pensiilor a unei liste cu 75 de unităţi vizate.

"Printr-o astfel de prevedere limitativă se încalcă drepturile altor salariaţi care lucrează în condiţii speciale de muncă similare, dar care nu sunt angajaţi în cadrul unităţilor enumerate în această lege", se precizează în comunicat.

De asemenea, se menţionează că în ceea ce priveşte procedura de contestare a deciziei de pensionare se instituie un termen de contestare după 3 ani de la intrarea în vigoare a Legii pentru cauzele nesoluţionate în prezent şi se modifică tratamentul juridic al contestaţiei în sensul asimilării acesteia unei petiţii care să fie judecată de o instanţă de contencios administrativ şi nu de către instanţele judecătoreşti competente în materia litigiilor de asigurări sociale.

În plus, se precizează că cea mai mare nedreptate adusă pensionarilor de noua Lege a pensiilor este îngheţarea pensiilor în 2019, deoarece indexarea punctului de pensie cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu brut se amână de la 1 ianuarie la 1 septembrie în acest an.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. numai un partid jegos poate sa faca asta

    1. care asta. fi mai clar.

      ce face pnl sau psd? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS