Abonament gratuit

Polonia intră în faza a patra a relaxării şi spune stop purtării obligatorii a măştii

G.U.
Internaţional /

Mateusz Morawiecki

Mateusz Morawiecki

Polonezii nu vor mai fi nevoiţi să poarte o mască începând cu acest weekend, cu condiţia menţinerii unei distanţe de doi metri între două persoane, a declarat, miercuri, premierul Mateusz Morawiecki, care anunţă o a patra etapă de relaxare, informează G4Media.ro.

"Va exista o regulă generală: în spaţiile publice, dacă este posibil, va trebui să păstraţi o distanţă de doi metri, iar purtarea măştii nu va fi obligatorie. Dacă două persoane merg alături, se recomandă întotdeauna să poarte măşti" a spus Morawiecki presei.

Magazinele nu vor mai fi obligate să limiteze numărul de clienţi şi nici bisericile numărul credincioşilor, cu condiţia păstrării unei distanţe de doi metri între două persoane, conform acestor noi reguli care autorizează, de asemenea, concerte în aer liber şi adunări până la 150 de persoane.

Începând cu 6 iunie, cinematografele, teatrele, sălile de concerte sau de sport, piscine şi chiar saloane de masaj pot fi deschise publicului. Purtarea unei măşti rămâne totuşi obligatorie în aceste locuri.

Cluburile şi discotecile rămân închise.

"Am reuşit să controlăm boala, pandemia, într-un mod mult mai eficient decât cele mai bogate ţări din lume, din Europa de Vest", a declarat premierul, explicând relaxarea.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Lukasz Szumowski, numărul de contaminări rămâne încă ridicat în Polonia, însă este vorba despre persoane care sunt deja în carantină pentru că au intrat în contact cu o persoană bolnavă.

Până miercuri dimineaţa, 22.303 de bolnavi, dintre care 1.025 au murit şi 10.330 s-au vindecat, au fost înregistraţi în Polonia, potrivit datelor oficiale.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. In Romania nu ar fi posibila o astfel de masura, ar conduce la "infectari in masa" cu ideea de liberate individuala, ceea ce este inadmisibil...

  ""Am reuşit să controlăm boala, pandemia, într-un mod mult mai eficient decât cele mai bogate ţări din lume, din Europa de Vest", a declarat premierul, explicând relaxarea." 

  Doamne ce a ajuns sa spuna un premier de tara libera despre surorile mai bogate din vest...Cand o sa-l auzim si pe Orban vorbind in acelasi fel despre Romania.  

  1. Si România a realizat acest lucru! Nu vezi?

   Unde sa ma uiti sa vad?

   Ce a realizat România?Virusul a apărut în Italia, si vîntul care a bătut de la sud-este la nord-vest l-a dus spre Franța, Anglia, Spania pînă în America. Din această cauză țările din estul Europei sunt mai puțin afectate. România sta cel mai prost pentru ca s-au întors multi din vestul Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie