Predescu, AUR: "Îi cer demisia Ligiei Deca, pentru că tragedia din Harghita se poate repeta"

T.B.
Politică / 19 decembrie 2023

Ana-Loredana Predescu, Deputata AUR

Ana-Loredana Predescu, Deputata AUR

Deputata AUR Ana-Loredana Predescu i-a cerut, marţi, demisia Ligiei Deca din funcţia de ministru al Educaţiei, argumentând că tragedia de la Odorheiul Secuiesc se poate repeta, conform agerpres.

Potrivit sursei menţionate, "Doamna Ligia Deca păstoreşte în jur de 50 de unităţi de învăţământ care sunt încadrate la risc seismic 1. Totodată, sunt în jur de 4.000 de şcoli care nu au autorizaţie ISU de funcţionare de securitate la incendiu, de unde noi înţelegem că tragedia care s-a întâmplat ieri se poate repeta oricând. Din acest motiv îi cer demisia doamnei Ligia Deca, măcar o demisie de onoare, pentru tragedia care s-a întâmplat ieri, pentru că iată ne schimbăm priorităţile. Reforma în învăţământul românesc trebuie să înceapă de fapt prin asigurarea siguranţei copiilor noştri în şcoală", a declarat deputata într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Potrivit acesteia, "Ligia Deca trebuia să plece din fruntea ministerului pe care îl conduce, relatează sursa citată.

Conform agerpres, "Înainte de a pleca din Parlament (luni - n.r.) i-am înmânat programul de guvernare AUR (...) Doamna ministru a generat câteva "performanţe" în învăţământul românesc, printre care şi inversarea scării de valori, prin acordarea de burse de merit pentru mai bine de 8.500 de elevi care au obţinut medii sub 5 (...) A reuşit să genereze cel mai amplu protest al cadrelor didactice din ultimii 30 de ani, a reuşit ca, în mijlocul anului şcolar, să nu reglementeze în continuare transportul elevilor către şcoală, deşi abandonul este de 16 %". (...) Din păcate, şcoala doamnei Ligia Deca formează astăzi viitori influenceri, trapperi, viitori muncitori necalificaţi în străinatate sau, mai rău, cu studii superioare", a transmis Ana Predescu.

Luni, un perete al internatului Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar ceilalţi trei au ajuns la spital, informează sursa indicată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toti sunt vinovati mai putin administratia imobilului.Lozinci comuniste folosite pentru tragerea la raspundere a dusmanilor patriei.Si acum se repeta lozinca -cine nu e cu noi e dusmanul patriei

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb