Predoiu, de Ziua Veteranilor: "Recursul la istorie, act firesc pentru a nu repeta greşelile trecutului"

T.B.
Politică / 11 noiembrie 2023

Predoiu, de Ziua Veteranilor: "Recursul la istorie, act firesc pentru a nu repeta greşelile trecutului"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, evidenţiază, sâmbătă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Veteranilor, că recursul la istorie se impune ca un act firesc pentru a nu repeta greşelile trecutului şi apreciază că veteranii constituie exemple de curaj şi responsabilitate în societate, potrivit agerpres.ro.

Conform sursei citate, "Astăzi, de Ziua Veteranilor, doresc să transmit salutul meu tuturor veteranilor României, inclusiv angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne care au reprezentat România în misiuni nobile, dar riscante, din zone 'fierbinţi' ale mapamondului. Pentru România, Ziua Veteranilor are o semnificaţie aparte. Dincolo de încheierea oficială a Primului Război Mondial - odată cu intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, a Armistiţiului dintre Puterile Antantei şi Germania - pentru România, 1918 este anul Marii Uniri, al constituirii României la care au visat şi pentru care s-au sacrificat români patrioţi", se arată în mesajul transmis de Predoiu.

Potrivit agerpres, Predoiu afirmă "Cu siguranţă, veteranii constituie exemple de curaj şi responsabilitate în societate, iar în actuala perioadă, când mulţi dintre tineri sunt în căutarea de repere ori modele, exemplul celor a căror zi o marcăm astăzi le poate fi călăuzitor sau poate chiar salvator în viaţă. Este o onoare să îi avem, printre noi, pe cei care, cu credinţă şi devotament, şi-au făcut datoria faţă de ţară. Merită respectul şi admiraţia noastră, indiferent de generaţia din care fac parte ori de fronturile pe care şi-au purtat luptele în numele României! Şi, pentru a înţelege mai bine lumea în care trăim şi ce ne poate rezerva viitorul, recursul la istorie se impune ca un act firesc pentru a nu repeta greşelile trecutului. Cinste veteranilor României!", a mai transmis ministrul Predoiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb