Predoiu: "Guvernul elaborează noua strategie naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului"

T.B.
Politică / 17 aprilie

Predoiu: "Guvernul elaborează noua strategie naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că Guvernul lucrează la elaborarea proiectului noii Strategii naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi a discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2024 - 2027, conform agerpres.

Potrivit sursei, "În exercitarea competenţelor sale, Ministerul Afacerilor Interne respectă minorităţile naţionale. Acordăm o particulară importanţă combaterii antisemitismului. Rămânem ferm angajaţi obiectivelor de combatere a xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, păstrării memoriei Holocaustului şi susţinerii educaţiei şi cercetării despre Holocaust. Obiectivele asumate în primul document strategic naţional destinat combaterii antisemitismului, respectiv Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferente perioadei 2021 - 2023, au fost îndeplinite. În acest moment participăm activ, sub coordonarea Cancelariei premierului, la elaborarea proiectului noii Strategii naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi a discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2024 - 2027", a spus Cătălin Predoiu, care a participat la a V-a ediţie a Congresului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

El a menţionat că Ministerul Afacerilor Interne a organizat programe de formare şi activităţi specifice în cadrul instituţiilor de învăţământ proprii, inclusiv în colaborare cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România 'Elie Wiesel' şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în baza unui protocol semnat în acest sens, iar pentru promovarea educaţiei privind Holocaustul - MAI are o colaborare foarte bună cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii, informează sursa.

În ceea ce priveşte contextul regional, Predoiu a menţionat că atacul Hamas asupra Israelului, din urmă cu câteva luni, "a pus în pericol liniştea comunităţilor noastre, creând riscul unor manifestări antisemite în România", notează agerpres.

Conform sursei citate, "Cu toate acestea, mă bucur să vă afirm, pe bază de date, că în acest moment nu putem vorbi de un fenomen structural în acest sens, indiferent de cazuri izolate, şi vă asigur de asemenea că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile operative necesare pentru asigurarea securităţii sporite şi descurajării potenţialelor acte antisemite. Ca regulă generală, pentru prevenirea actelor de huliganism sau vandalism asupra obiectivelor de cult şi a celor asociate comunităţii evreieşti, acestea sunt cuprinse în itinerariile de patrulare a dispozitivelor de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în mod structural şi formal, pe bază de ordin", a conchis Cătălin Predoiu.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. ne obligati sa iubim fortat ce nu ne place ?

  1. Nu trebe sa iubesti nimic fortat! Doar sa nu lovesti! Asta o sa-ti spuna legea!

   pina acum legea spunea sa lovesti ?

  Ar trebuii predata si Istoria din ani 30 in mare depresie economica in Romania cand PNLul rupea picioarele la propriu cetatenilor Romani pe strazi... Dici azi nu au iesit in fata sa isi ceara iertare sau sa se scuze pentru cele facute in acele vremuri grele.

  Modul in care au Gestionat Atunci Problema a nascut in sufletul cetatenilor o dusmanie si o scarba imensa fata de "politicul vechi"; nu este de mirare ca ce s-a nascut din "ura" alta conducere a adus! 

  Si printre cei Romani s-au numarat si multi Evrei ce au suferit sub conducere si guvernare "PNL"... dar nu mai sta nimeni sa povesteasca asta...ca "Deranjeaza"... deranjeaza..."democratia" de azi. 

  Dar daca am recunoaste si accepta faptele; am vedea ca oamenii se comporta in fel si chip in crize diverse..uitand de "democratii si libertati fundamentale sau garantii fundamentale"... si deci am constata ca si "democratia" mult ravnita si dorita sau laudata... se poate destrama instant sub povara altei crize si soc ideologic al populatiei. 

  s c c r e t 

  Te doare mintea cand vezi cu ce se ocupa acesti politruci vanzatori de tara.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb