PREFECTUL CAPITALEI:''Bugetul Capitalei nu este în pericol prin nelegalitatea desemnării city managerului ca înlocuitor al primarului''

G.U.
Politică / 31 mai 2021

''Bugetul Capitalei nu este în pericol prin nelegalitatea desemnării city managerului ca înlocuitor al primarului''

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, astăzi, că bugetul municipalităţii nu este în pericol prin nelegalitatea desemnării city managerului Diana Pungă ca înlocuitor al primarului general Nicuşor Dan pe durata cât acesta s-a aflat în izolare, după ce fiica lui s-a infectat cu COVID-19, informează Agerpres.

"Înlocuitorul primarului poate fi doar un viceprimar, conform legii. Acest lucru a fost semnalat de Prefectură, printr-o adresă oficială. Documentele semnate de city manager în locul primarului nu sunt însă nule. Ele pot fi anulate, dacă sunt atacate în instanţă de o persoană care se consideră vătămată de acest lucru. Referitor la buget, el a fost votat de CGMB, nu aprobat de city manager, aşa că nu este niciun pericol pentru buget", a explicat Alin Stoica, într-o declaraţie de presă.

Acesta a spus că nu este obligatorie o acţiune în instanţă. "Prefectura a semnalat primarului nelegalitatea deciziei prin care city managerul este înlocuitor şi primarul are posibilitatea intrării în legalitate. Nu este obligatorie acţiunea în instanţă", a indicat Stoica.

Întrebat de jurnalişti referitor la faptul că bugetul ar fi atacat în instanţă pe această temă, el a subliniat că Prefectura nu a iniţiat acţiuni în Justiţie. "Nu ştiu cine a atacat, Prefectura nu a iniţiat acţiuni în instanţă", a adăugat Alin Stoica.

Printr-un document trimis Primăriei Capitalei, la mijlocul lunii mai, Prefectura Municipiului Bucureşti a atras atenţia asupra nelegalităţii desemnării city managerului ca înlocuitor al primarului, notează sursa citată.

"V-am semnalat nelegalitatea Dispoziţiei nr. 355/19.04.2021 privind delegarea atribuţiilor primarului către administratorul public, pe perioada incapacităţii temporare de muncă a primarului, motivat de decizia de carantinare luată de autorităţile în drept. Astfel, în raport de dispoziţiile art. 152 alin (4) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea nr. 398/21.12.2020 privind alegerea viceprimarilor municipiului Bucureşti prin care se aleg în funcţia de viceprimari ai municipiului domnul Bujduveanu Stelian şi domnul Tomescu Horia, fără a se fi desemnat care dintre aceştia exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului, îmbracă aspecte de nelegalitate", se precizează în documentul Prefecturii semnat de Alin Stoica.

Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, pe 7 mai, de Consiliul General al Capitalei, cu 34 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi 15 abţineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb