Premierul Dăncilă a participat, în Polonia, la Marşul Internaţional al Vieţii

L.I.
Politică / 02 mai 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Premierul Viorica Dăncilă a participat, astăzi, în Polonia, la Marşul Internaţional al Vieţii, care presupune parcurgerea, pe jos, a distanţei de la Auschwitz la Birkenau. Evenimentul a fost dedicat memoriei evreilor din Balcani şi Europa de Est, victime ale Holocaustului, scrie News.ro.

La eveniment au mai participat, alături de delegaţia oficială, David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte şi Fondator al Complexului Educaţional Laude-Reut, împreună cu un grup de copii din Romania.

Participarea la marş, care presupune parcurgerea, pe jos, a distanţei de la Auschwitz la Birkenau a fost precedată de rostirea unui discurs, în cadrul părţii oficiale a evenimentului, precum şi de o întrevedere cu o delegaţie de elevi din România care a participat la eveniment, mai informează agenţia.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a menţionat, în cadrul acestui moment, că evenimentele tragice cu caracter antisemitic din ultimii ani în Europa ne demonstrează cât de important este să identificăm cu claritate căile prin care putem să prevenim antisemitismul şi cât de actuale sunt priorităţile pe care România le-a promovat pe durata deţinerii Preşedinţiei IHRA (martie 2016 - martie 2017) şi anume: consolidarea educaţiei despre Holocaust, încurajarea cercetării academice şi combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi discriminării. Şeful Executivului a reafirmat angajamentul constant al României în lupta împotriva antisemitismului, evidenţiind, în acelaşi timp, implicarea Complexului Educaţional Laude-Reut din Bucureşti în derularea unor proiecte educaţionale destinate tinerei generaţii", arată Guvernul.

Astfel, Dăncilă a prezentat demersurile autorităţilor române în planul comemorării şi cercetării Holocaustului, precum şi al combaterii antisemitismului, care au urmărit, cu precădere, reconcilierea cu trecutul recent al României prin dezvoltarea programelor educaţionale despre Holocaust destinate învăţământului preuniversitar şi universitar, protejarea moştenirii culturale evreieşti, combaterea antisemitismului şi a altor forme de rasism şi xenofobie.

De asemenea, premierul a făcut un apel pentru consolidarea educaţiei tinerei generaţii pentru ca aceasta să poată să denunţe şi să combată orice formă de extremism, intoleranţă, rasism sau antisemitism.

Totodată, premierul român, a amintit, în context, că priorităţile României în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE includ, în cel de-al patrulea pilon, Europa valorilor comune, teme legate de combaterea rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură şi a amintit cele două evenimente internaţionale organizate de Preşedinţia română pe tema combaterii antisemitismului la nivel european şi la nivel naţional, inclusiv prin promovarea unui proiect care vizează înfiinţarea unui muzeu memorial al Holocaustului, mai scrie în comunicatul de presă transmis de Guvern.

Premierul român a participat, de asemenea, la ceremonia comemorativă de la Birkenau, care a încheiat Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment dedicat memoriei evreilor din Balcani şi Europa de Est, victime ale Holocaustului.

Printre cei care au luat cuvântul la ceremonie s-au aflat Bartolomeu I, Arhiepiscop de Constantinopol şi Patriarh Ecumenic, şi Yitzhak Herzog, preşedintele Agenţiei Evreieşti pentru Israel, mai informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Praf in ochi ; veorica si clica puscariabililor semidocti ai pesedeilor habar nu au ce a insemnat holocaustul...

    Pe de alta parte, CAND SA SE DUCA UN SINGUR PESEDIST SA PUNA O FLOARE LA MONUMENTUL ROMANILOR DE LA FANTANA ALBA , UNDE ROMANII AU FOST EXECUTATI IN MASA DE SOVIETICI , CAND VOR VORBI DESPRE DEPORTARILE ROMANILOR SI SASILOR IN SIBERIA, cand VOR APRINDE O LUMANARE IN AMINTIREA EROILOR CE AU LUPTAT IN MUNTI IMPOTRIVA COMUNISTILOR,CUM AU FOST ION GAVRILA OGORANU ,TOMA ARNAUTOIU sau ELISABETA RIZEA, ori SE VOR DUCE LA SIGHET, LA MEMORIALUL REZISTENTEI ANTICOMUNISTE, atunci SA VORBEASCA DESPRE ISTORIA ROMANILOR ULTIMILOR 50 DE ANI ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro