Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Premierul Justin Trudeau a îngenunchiat la manifestaţia împotriva rasismului din Ottawa

G.U.
Internaţional /

Justin Trudeau

Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau s-a alăturat vineri miilor de protestatari din Ottawa pentru a denunţa rasismul şi violenţa poliţiei în urma morţii lui George Floyd în SUA, aşezându-se în genunchi alături de aceştia, informează AFP, conform Agerpres.

Purtând o mască de protecţie, Justin Trudeau a îngenunchiat de mai multe ori, ultima oară timp de 8 minute şi 46 de secunde, perioada de timp în care George Floyd a suportat presiunea genunchiului poliţistului alb Derek Chauvin pe gât şi care i-a provocat moartea.

Prim-ministrul canadian s-a alăturat manifestanţilor adunaţi în faţa clădirii Parlamentului pentru a aduce un omagiu afro-americanului a cărui moarte a stârnit o mişcare mondială de revoltă şi proteste. Trudeau a fost însoţit de ministrul responsabil cu familia, Ahmed Hussen.

Îmbrăcat cu o cămaşă albă şi pantaloni negri, Justin Trudeau a ţinut în mâini un tricou negru pe care era scris cu alb "Viaţa negrilor contează", oferit de manifestanţi.

Premierul nu s-a adresat mulţimii, dar a dat din cap de câteva ori în semn de aprobare, aplaudând discursurile rostite la microfon în care au fost rostite sloganuri precum "Viaţa negrilor contează" şi care cereau "schimbarea acum".

"În ultimele săptămâni, am văzut că un număr mare de canadieni şi-a dat seama brusc că discriminarea este o realitate trăită de prea mulţi din concetăţenii noştri şi ceva ce trebuie să înceteze", declarase mai devreme în cursul zilei de vineri Trudeau.

"Există prea mult rasism în toată lumea, în Franţa, în Statele Unite, în Canada. Este important să ne opunem dacă vrem o schimbare", a declarat pentru AFP Stephane Kribodo, unul dintre protestatari.

Mai multe mii de persoane au demonstrat împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei în Toronto, dar şi în alte oraşe din Canada.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Mai credibil ar fi daca si-ar da si doua palme iar apoi sa puna niste emigranti sa-l flageleze.

  Cum a ajuns profesorasul asta de doi lei prim ministru ? Un comunist

  1. E din familie de prim-ministru. De la tac-su. Cam cum e in RO in parlament, se lasa scaunul in familie ca doar stiu cum se fura banul public din familie.

   Idiotul ăsta de Trudeau discrimineaza el însuși! Este fiu de prim ministru si ,fără alte calități, a devenit si el. Vrea sa instaureze vreo dinastie?

  gesturi "obligatorii' impuse de agenda societatii umane in prezentul global...

  "da bine'" ... 

  daca asa "evoluam "spre consens (tampit) si aplauzele generale (imbecile) spre o societate umana "corecta" , mai bine lasam si ajutam delfinii sa ne i-a locul...

  pe bune e o idee CORECTA... 

  Imi pare rau pentru acest prim ministru ,este un caracter slab nu are ce cauta pe o asemenea functie. Nu exista rasism ci oameni care nu respecta legea si trebuie pedepsiti. Asta este tot. Cine e de vina ca negrii sunt cei mai mari deligventi in USA ? Nu are nimeni nimic cu negrii daca respecta legile tarilor unde traiesc. Asa ca nu mai manipulati lumea degeaba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie