PRESA STRĂINĂ: Germania lasă porţile deschise pentru Huawei

F. A.
Internaţional /

 Germania lasă porţile deschise pentru Huawei

Berlinul pregăteşte un proiect de lege 2.0 privind securitatea informaţiilor, prin care nu va exclude Huawei de la dezvoltarea reţelelor 5G, arată revista germană Wirtschaftswoche.

Proiectul de 92 de pagini stipulează că furnizorii de echipamente de telecomunicaţii precum Huawei, Ericsson şi Nokia trebuie să emită o declaraţie că tehnologiile lor nu prezintă vulnerabilităţi cibernetice care să poată fi exploatate de atacatori cyber. În plus, aceşti furnizori vor fi supuşi unei "verificări de încredere politice", iar guvernul german va înfiinţa un comitet permanent format din reprezentanţi ai Cancelariei, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Economiei şi ai Ministerului Afacerilor Externe, care să ia decizii prin consens. Dacă nu se poate ajunge la un acord comun la nivel de lucru în cadrul comisiei, evaluarea va fi discutată la nivelul miniştrilor şi, în cele din urmă, concluzionată de Biroul Primului Ministru. Potrivit proiectului dezvăluit de Deutsche Welle, mecanismul propus de guvernul german va complica lucrurile. Asemenea proceduri complicate vor face ca orice interdicţie asupra utilizării echipamentului Huawei din motive de "riscuri de securitate naţională" să necesite dovezi concludente şi convingeri politice puternice. Pe partea tehnică o astfel de abordare ar fi o victorie pentru Huawei. Proiectul va fi publicat şi prezentat în decembrie. Tot presa germană a informat că, membrii Partidului Social Democrat, care are o atitudine mai dură faţă de China, s-au străduit să acorde Ministerului Afacerilor Externe un drept de VETO în cadrul mecanismului, poziţie deţinută de această formaţiune. Mecanismul de decizie prevăzut în forma actuală prevede însă că excluderea unui furnizor necesită acordul tuturor membrilor din comitetul permanent.

(C)

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Cum e posibil ca Germania sa faca rabat de la "calitatea germana" in favoarea echipamentelor Made in China ce in loc de tratament anticoroziv si sau componente care sa garanteze utilizarea acestora in conditii normale de umiditate si/sau condens inevitabil ei instaleaza "Senzori de umiditate " in spatele carora "producatorul" se auto exonereaza in a schimba in garantie echipamentul "atacat" de condens inevitabil in tarile UE ...

  cum puteti sa acceptati "pantofi din carton pentru morti " la preturi de calitate germana?  

  care e "spaga"? 

  nu este posibil in UE ca un dispozitiv electronic sa nu respecte un minim de protectie anticoroziva atata vreme cat inclusiv in industria auto producatorii europeni sunt obligati sa asigure protectia anticoroziva a autovehiculelor pe propria lor cheltuiala iar China sa faca miliarde din apa din condens ce distruge dispozitivele exact ca un acid azotic sau sulfuric sau acid de baterie . 

  ar trebui toti pagubitii sa fie reprezentati de avocatii firmelor concurente ce atfel sunt dezavantajate deoarece reteaua de telefonie pierde nimic pe "excluderea" isteata gasita de chinezi cu senzorii martori montati in interiorul ce continua sa aiba profituri grase cand ne vand aparate de foarte proasta calitate la un pret ce inlatura toata concurenta ce respecta clientul si folosesc componente de calitate si poate sa asigure garantia conform normelor UE.

  pentru produsele Made in China - Uniunea Europeana nu mai aplica nici o norma de calitate , decat cea de profit pentru companiile care au facut profituri de pe urma utilizatorilor pagubiti si neprotejati de nici o autoritate sau lege care sa fie competenta pentru "ultima tehnologie"?  

  Vai dar vai....asta înseamnă că Germania e cu Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro