Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PREŞEDINTELE AEP:"Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă"

I.M.
Politică /

"Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă"

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, revine asupra repetatelor asigurări pe care le-a oferit în legătură cu utilizarea datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate şi precizează, din nou, că acestea sunt destinate exclusiv proceselor electorale, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

În opinia preşedintelui AEP, informaţiile privind datele personale ale alegătorilor români din străinătate ar putea ajunge la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) sunt de natură să descurajeze exercitarea dreptului de vot de către aceştia.

Preşedintele AEP a precizat: "Registrul electoral, gestionat de AEP, cuprinde datele personale ale tuturor cetăţenilor români cu drept de vot. Nu am pus, nu punem şi nu vom pune aceste date la dispoziţia niciunei entităţi a statului, cu excepţia celor implicate în organizarea şi desfăşurarea proceselor electorale, deoarece instrumentele legale ne spun că nu avem voie".

AEP reminteşte că, datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale iar în cazul datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate care se preînregistrează pe portalul online de vot, acestea sunt doar la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Afacerilor Externe, precum şi a Poştei Române, doar pentru aceste alegeri.

De asemenea, listele electorale permanente cu cetăţenii români înregistraţi ca alegători în străinătate se întocmesc doar pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

"Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă şi îi îndemn să continue să se înregistreze fără rezerve pe portalul online, recomandându-le să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri", a subliniat preşedintele AEP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS