PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS: 1,5 miliarde euro alocaţi de Bruxelles, pentru reducerea efectelor generate de pandemia Covid-19 în ţara noastră

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

1,5 miliarde euro alocaţi de Bruxelles, pentru reducerea efectelor generate de pandemia Covid-19 în ţara noastră

Comisia Europeană a mobilizat până acum, pentru reducerea efectelor negative generate de pandemia Covid-19 în ţara noastră peste 1,5 miliarde euro, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, înaintea întâlnirii online a celor 27 de şefi de state sau de guvern din cadrul Consiliului European.

Klaus Iohannis a precizat: "750 de milioane de euro sunt fonduri pentru susţinerea IMM-urilor afectate de criză, 350 de milioane pentru achiziţia de echipamente medicale, 300 de milioane de euro pentru susţinerea şomajului tehnic, 120 de milioane euro - stimulente de risc pentru cadrele medicale şi 30 de milioane de euro pentru susţinerea asistenţilor sociali, implicaţi în acţiunile de sprijin pentru grupurile vulnerabile. Subliniez că aceste fonduri sunt disponibile acum deja şi vor fi folosite de către Guvernul Orban. Sunt convins că cea mai bună cale pentru a reuşi să limităm efectele nocive, generate de pandemie, are la bază un efort comun al tuturor ţărilor membre. Solidaritatea şi unitatea sunt indispensabile şi trebuie să prevaleze acum, în detrimentul oricăror abordări care au potenţialul de a crea breşe şi falii în interiorul proiectului european".

Preşedintele a precizat că documentul discutat cu ceilalţi lideri din Uniunea Europeană reprezintă o foaie comună de parcurs referitoare la relansarea economică şi defineşte un set de principii şi principalele direcţii de acţiune care ar urma să fie incluse în acest plan.

El a spus că unul dintre cele mai importante obiective ale planului de redresare economică este asigurarea unei autonomii strategice a Uniunii Europene, pentru sectoare vitale, cum ar fi sănătatea, unde criza actuală a arătat cât de important este un sistem solid pentru asigurarea unui răspuns adecvat la situaţiile de urgenţă.

Klaus Iohannis a mai spus: "Un alt obiectiv al planului european de redresare economică îl reprezintă asigurarea unui program masiv de investiţii, axat pe consolidarea semnificativă a industriilor esenţiale şi pe relansarea industriilor şi a serviciilor puternic afectate. În actuala situaţie, este necesară o finanţare substanţială la nivel european a eforturilor de combatere a efectelor acestei crize. Din acest motiv, voi susţine crearea unui Fond de redresare economică, de care să poată beneficia toate statele membre, ca un instrument suplimentar faţă de măsurile de sprijin luate anterior deja la nivel european. Acest instrument trebuie să fie complementar finanţării din viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 şi să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre. Şi aici mă refer, spre exemplu, la sectorul medical şi la cel economic, cele mai afectate de pandemia de Covid-19".

Preşedintele a spus că le va transmite partenerilor europeni că politica de coeziune şi politica agricolă comună nu trebuie să îşi piardă relevanţa în actualul context complicat, deoarece ele sunt menite să reducă decalajele de dezvoltare dintre statele membre sau dintre regiunile europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SĂ FACEM UN ,, OCTOBĂR FESTTTT

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie