Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc, amendat pentru modul de depozitare a compostului

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar /

Comisarii Gărzii de Mediu Brăila au găsit mii de tone de resturi de bălegar în stadiu avansat de fermentare, care provin din exploatarea animalelor din Complexul de Porci Brăila şi care nu au mai fost ridicate din 2007. Potrivit Agerpres, comisarii de mediu au descoperit, astfel, că sursa mirosurilor, care fac insuportabile zilele de vară la Brăila şi care au dus, în repetate rânduri, la proteste din partea organizaţiilor de mediu şi a cetăţenilor, este reprezentată de peste 4.200 de tone de compost, lăsate să fermenteze pe o platformă betonată în incinta unităţii.

Potrivit directorului coordonator al Gărzii de Mediu Brăila, Marian Dragomir, complexul de porci, care aparţine preşedintelui Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz, a fost amendat cu 35.000 de lei şi a fost somat să înceapă demersurile necesare obţinerii de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi a aprobării pentru valorificarea compostului ca îngrăşământ natural. Resturile găsite sunt formate din nămolul scos din bazinele de decantare ale staţiei de epurare, nămol rezultat din bălegar, urină de porc şi ape uzate provenite de la spălarea halelor. În mod normal, acest nămol trebuie ţinut în aer liber maxim 13 luni, timp în care se transformă în compost propice utilizării ca îngrăşământ natural.

Gheorghe Caruz a programat, pentru începutul acestei săptămâni, o dezbatere publică, în vederea solicitării de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu. Dar cum locul desfăşurării acesteia a fost stabilit în afara oraşului, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi, în urma demersurilor efectuate de Comisariatul Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, a dispus amânarea întâlnirii.

Gheorghe Caruz are termen până în 2011 să îşi rezolve problemele de mediu, investiţii care se ridică la peste 800.000 de euro. Potrivit Comisariatului Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, acesta este în grafic cu implementarea obiectivelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS