PREVIZIUNI ALLIED MARKET RESEARCH:Piaţa mondială a construcţiilor de piscine va trece de 7 miliarde de dolari în 2027

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 17 iunie

Piaţa mondială a construcţiilor de piscine va trece de 7 miliarde de dolari în 2027

Piaţa globală a construcţiilor de piscine se situa la 6,77 miliarde de dolari în 2019 şi este aşteptată să ajungă la 7,39 miliarde de dolari în 2027, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,8% din 2020 până în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.

Studiul menţionează că această evoluţie are la bază creşterea numărului de săli de sport, centre de sănătate şi hoteluri de lux. Totodată, pe piaţa construcţiilor de piscine există noi oportunităţi în contextul implementării Internet of Things (IoT - Internetul obiectelor, un concept care presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii şi sisteme automate).

Cu toate acestea, Allied Market Research aduce în atenţie faptul că extinderea pieţei de profil este limitată de costurile ridicate ale construcţiilor şi procesului de întreţinere.

Analiza subliniază că pandemia de Covid-19 a afectat piaţa construcţiilor de piscine după cum urmează:

- lansarea proiectelor noi şi finalizarea celor în curs fie au fost oprite, fie au încetinit din cauza măsurilor de lockdown impuse de guverne;

- sălile de sport şi cluburile sportive au fost închise pentru evitarea răspândirii Covid-19, ceea ce a dus la oprirea construcţiilor de piscine noi în aceste unităţi;

În perioada post-lockdown, au fost eliminate mai multe restricţii, iar activităţile de construcţie a piscinelor au fost reluate în săli de sport, cluburi sportive şi clădiri rezidenţiale.

Potrivit Allied Market Research, după materialul din care sunt făcute, piscinele din beton au avut cea mai mare cotă - aproape trei sferturi din toată piaţa construcţiilor de piscine în 2019 - şi se preconizează că acestea îşi vor menţine poziţia de lider până în 2027. Cu toate acestea, segmentul piscinelor din fibră de sticlă este aşteptat să aibă cea mai mare creştere compusă anuală, de 5,3%, din 2020 până în 2027.

În funcţie de tipul de construcţie, analiza estimează că segmentul suprateran manifestă cea mai rapidă creştere CAGR, de 4,3%, din 2020 până în 2027. Însă, segmentul intrateran (piscine în pământ) a avut cea mai mare cotă, cu mai mult de patru cincimi din piaţa globală a construcţiilor de piscine în 2019, fiind aşteptat să îşi menţină statutul de lider până în 2027.

După regiune, notează analiza, America de Nord a avut cea mai mare pondere pe piaţa de profil în 2019, cu aproape trei cincimi, şi va aduce, în continuare, cea mai mare contribuţie în privinţa veniturilor în toată perioada avută în vedere.

Cu toate acestea, studiul preconizează că regiunea LAMEA (America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa) va înregistra cea mai mare creştere CAGR, de 5,2%, în perioada 2020-2027, în domeniul menţionat.

Jucătorii cheie de pe piaţa construcţiilor de piscine sunt, potrivit sursei, Aloha Pools Ltd., Concord Pools & Spas, Aquamarine Pools, Millennium Pools Pvt. Ltd., Leisure Pools, Natare Corp., Myrtha Pools, Presidential Pools, Platinum Pools, Spas & Patio, Southern Poolscapes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro