Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Prima analiză Erste - BCR pe "Transelectrica": Analiştii dau o ţintă de 18,5 lei/acţiune

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Analiştii "Erste Group" dau un preţ ţintă pentru acţiunile "Transelectrica" Bucureşti (simbol bursieri TEL) de 18,5 lei/unitate, cu circa 10% mai mare faţă de preţul din piaţă, conform ultimului raport "Erste Group".

De asemenea, aceştia recomandă pentru acţiunile TEL "acumulare", evaluarea realizându-se pe baza modelului DFC (n.r. Discount Cash Flow) şi luând în calcul baza de active reglementate (RAB), indicator pe care analiştii de la "Erste" îl consideră ca fiind cel mai reprezentativ pentru evaluarea companiei în contextul actual de piaţă.

Prin comparaţia multiplilor "Transelectrica" cu alte companii similare din Europa, a rezultat faptul că transportatorul de electricitate autohton se tranzacţionează cu un dis-count semnificativ faţă de media la nivelul acestora.

"Cu toate că vedem o posibilă contracţie a profitabităţii companiei în 2010, totuşi credem că sentimentul pieţei s-au putea îmbunătăţi pe termen mediu, fiind alimentat de perspectivele foarte bune pentru 2011 şi 2010, dacă ANRE (n.r. Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) va aplica corect metodologia tarifului de transport", se arată în raportul citat.

Analiştii "Erste" estimează că "Transelectrica" va obţine anul aces-ta un profit operaţional (EBITDA) mai mic cu 12% faţă de 2009, în condiţiile în care consumul de energie se va reduce uşor.

Cu toate acesta, analiştii băncii sunt optimişti cu privire la anul 2011, când văd o revenire cu 60% a profitului operaţional, pe fondul majorării tarifelor de transport cu 7,5% faţă de 2010.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS