Revista BURSA Construcţiilor

Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton va fi finalizată la sfârşitul lunii mai

G.U.
Companii #Construcţii / 18 mai

Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton va fi finalizată la sfârşitul lunii mai

ANA Hotels a demarat o investiţie de 25 de milioane de euro în renovarea capitală a Hotelului "Athenee Palace Hilton" din Bucureşti. Lucrările primei etape de renovare vor fi finalizate la sfârşitul lunii mai 2021, iar etapa a doua de renovare va demara după încheierea Festivalului "George Enescu".

Clădirea emblemă, parte integrantă a grupului hotelier "ANA Hotels", are o istorie de 107 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. Proiectul de modernizare a hotelului se derulează în două etape: prima cuprinde actualizarea designului şi a infrastructurii celor 132 de camere ale "Aripii Noi", construită în 1965, iar cea de-a doua vizează renovarea faţadei hotelului şi a camerelor din "Aripa Veche", construită în 1914, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

''Capitalul financiar pe care ANA Hotels îl investeşte în acest proiect, provine atât din surse proprii, cât şi dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD - Groupe Societe Generale, în baza unui parteneriat de peste 20 de ani'', a declarat Simona Constantinescu, CEO "ANA Hotels" într-un interviu acordat redacţiei.

Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton va fi finalizată la sfârşitul lunii mai

Noul design al camerelor are la bază un concept de amenajare actual, elegant, dar complementar cu istoria de peste 107 ani a hotelului.

Atât înaintea războaielor mondiale, cât şi în perioada interbelică, Athenee Palace a găzduit lumea mondenă a Bucureştiului şi a Europei. Regi, regine, prinţi şi prinţese, preşedinţi şi vedete, cu toţii au trecut pragul somptuoasei clădiri. Era locul preferat pentru organizarea de recepţii şi ceaiuri dansante. Sala "Le Diplomate" şi "English Bar" şi-au clădit reputaţia de top încă din anii 30, când erau unele dintre cele mai populare locaţii din Capitală, se menţionează în comunicat.

În 107 ani de existenţă, Hotelul Athenee Palace a văzut, a găzduit şi a fost martorul multor evenimente istorice, dar a reprezentat şi un magnet pentru personalităţile timpurilor pe care le-a traversat.

Ecaterina Caradja (născută Kretzulescu), a fost una din cele mai respectate şi remarcabile femei ale vremii, care frecventa des Athenee Palace, unde se bucura de o deosebită consideraţie. De asemenea, o altă personalitate a fost Elena Prodan.

English Bar-ul atrăgea de asemenea scriitori, poeţi şi noua elită intelectuală a vremii. Ion Barbu, Păstorel Teodoreanu, Geo Bogza, Octavian Goga, Camil Petrescu sau Nicolae Grigorescu sunt doar câteva dintre numele celebre care au trecut pe aici.

Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton va fi finalizată la sfârşitul lunii mai

Multe personalităţi au venit la Athenee Palace îndrumaţi sau seduşi iremediabil de reputaţia gastronomică a locaţiei. Un exemplu? Preşedintele american Richard Nixon. În 1968, cu ocazia vizitei sale în România, i-a gătit maestrul în arta culinară Iulian Stanciu, care era pe atunci bucătar la Athenee Palace.

Fastul culinar s-a păstrat pe toată perioada anilor 60 şi 70. Dumitru Burtea, unul dintre seniorii artei culinare româneşti, a fost atunci ucenic practicant la Athenee Palace. "Clienţii erau primiţi şi conduşi la mese după protocolul marilor case hoteliere. Ei erau serviţi într-o atmosferă ce emana eleganţă, iar personalul din restaurant servea purtând papion şi mănuşi albe. Fastul culinar se păstra, iar noi putem spune că am avut o şcoală de artişti bucătari care s-au format şi datorează enorm acestui hotel emblematic" îşi aminteşte Dumitru Burtea.

30 de ani mai târziu, personalităţi ale sportului şi muzicii treceau pragul hotelului ca să doarmă în luxoasele apartamente ale renumitului Hotel Athenee Palace: Prinţul Albert de Monaco, Marco Van Basten, Edwin Van der Saar, Messi, Joe Cocker, trupa The Rolling Stones, Nicholas Cage, Lady Gaga, Brigitte Bardot, Tom Jones, Paris Hilton sau Paolo Coelho, numeroase oficialităţi politice, notează sursa citată.

În 107 ani de existenţă, acesta a trecut prin 3 renovări fundamentale: prima în 1937, a doua în 1944 şi a treia în 1993. Anul acesta, "ANA Hotels" a început cea de-a patra mare renovare a clădirii-monument, situată între "Atheneul Român" şi "Palatul Regal" - de unde provine şi numele său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro