Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PRIMUL SEMESTRU, 2019 Cifra de afaceri a Cemacon a crescut cu 34%

I.I.
Piaţa de Capital #Construcţii /

Cifra de afaceri a Cemacon a crescut cu 34%

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon a avut o cifră de afaceri de 73,7 milioane de lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului 2019, potrivit unui comunicat al companiei.

La 30 iunie 2019, compania înregistrează un profit operaţional de 22 milioane de lei şi un profit net de 13,8 milioane de lei.

"După un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopantă care a determinat vânzări record în piaţa de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influenţat de perioada prelungită de vreme nefavorabilă lucrărilor de construcţii, a adus o plafonare a cantităţilor cerute şi chiar scăderi la nivelul pieţei de zidării. În acest context, la Cemacon am găsit soluţiile comerciale astfel încât să închidem primul semestru cu afaceri cu 34% mai mari decât în anul anterior, în condiţii de leadership din perspectiva profitabilităţii în sector", a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.

Totodată, eficienţa şi productivitatea crescute ale facilităţilor de producţie, inclusiv ale noii fabrici de buiandrugi inaugurate la finalul anului 2018, precum şi a produsele noi introduse în portofoliul Cemacon au contribuit la atingerea unor rezultate financiare performante.

"Eforturile ultimilor ani de diferenţiere şi poziţionare premium a portofoliului EVOCERAMIC, precum şi introducerea de produse noi şi inovatoare, în primul rând suită de produse cu vată bazaltică, au permis menţinerea unui nivel de preţ competitiv şi echilibrarea presiunii crescute la nivelul costurilor ca urmare a accelerării creşterii preţului la gaz, electricitate şi combustibili împreună cu salariile care au afectat deopotrivă sectorul", a mai spus Stoleru, citat în comunicat.

Succesele în atragerea de finanţări nerambursabile, cu 3 proiecte aflate în implementare în prezent, dintre care cel mai semnificativ priveşte implementarea unei centrale de cogenerare pe platforma industrială de la Recea, permit accelerarea investiţiilor în eficientizare, dar şi derularea unor programe puternice de dezvoltare a resursei umane în companie, a completat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS