PRIN ÎNCORPORAREA REZULTATULUI REPORTATImpact vrea să-şi majoreze capitalul cu 166 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 mai

Sursa foto: facebook.com/ImpactSA

Sursa foto: facebook.com/ImpactSA

Operaţiunea implică alocarea a două acţiuni gratuite la cinci deţinute Compania cere votul acţionarilor pentru contractarea de credite în valoare de 60 milioane de euro

Acţionarii Impact Developer & Contractor (IMP) sunt convocaţi în data de 9 iunie, în vederea aprobării majorării capitalului social al companiei cu 165,9 milioane de lei, prin încorporarea parţială a rezultatului reportat nerepartizat în exerciţiile financiare precedente, conform unui raport al dezvoltatorului imobiliar publicat la finele săptămânii pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Operaţiunea presupune emiterea a 663,69 milioane de titluri noi, fiecare investitor ce va avea acţiuni IMP în data de 21 iulie urmând să primească două acţiuni noi la cinci deţinute.

Tot în data de 9 iunie acţionarilor Impact li se va supune la vot contractarea a trei credite de către companie, în valoare totală de 60,3 milioane de euro. Unul, ce va fi luat de la Alpha Bank, este în sumă de 20 de milioane de euro, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea activităţii curente şi a investiţiilor dezvoltatorului imobiliar. Celălalt, în valoare de 34,3 milioane de euro va fi contractat de la OTP Bank, fondurile fiind destinate finanţării dezvoltării fazelor 1, 2 şi 3 ale Ansamblului Teilor din cartierul Greenfield Băneasa. Un alt credit de şase milioane de euro în echivalent lei, tot de la OTP, este destinat finanţării TVA aferentă lucrărilor Ansamblului Teilor.

De asemenea, acţionariilor li se cere aprobarea garanţiilor împrumuturilor, prin mai multe ipoteci imobiliare şi mobiliare.

Anul trecut, Impact Developer & Contractor a avut venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare de 137,6 milioane de lei, cu 33% peste cele din 2020, în timp ce profitul net s-a ridicat la 78,8 milioane de lei, în creştere cu 5% comparativ cu cel din anul anterior.

La jumătatea lunii februarie, Gheorghe Iaciu deţinea circa 60% din companie, în timp ce Adrian Andrici avea aproape 16% din Impact Developer & Contractor.

Evaluarea bursieră a dezvoltatorului imobiliar se ridică la circa un miliard de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro