PRIN MODIFICAREA MASTER-PLANULUI DE INVESTIŢII:Trif anunţă că se va finanţa şi turismul pe traseele de mocăniţă până la finalul anului

M.I.
Politică /

Bogdan Trif (Sursă foto: Twitter)

Bogdan Trif (Sursă foto: Twitter)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat, joi, că se va finanţa până la finalul anului turismul pe traseele de mocăniţă, prin modificarea Master-Planului de investiţii.

"Ca o informaţie, vă mai pot da în premieră că suntem în lucru pentru modificarea Master-Planului de investiţii în turism şi vrem foarte mult să introducem în anexa pentru finanţare inclusiv traseele de mocăniţă, trasee noi şi de reabilitare. Este nevoie să finanţăm şi acest tip de turism. Mai mult decât atât, vrem să modificăm inclusiv sumele cu care Ministerul Turismului o să vină să asigure cofinanţarea proiectelor, adică o să fie mai mulţi bani de la Ministerul Turismului pentru localităţi", a declarat Bogdan Trif, conform Agerpres.

Întrebat când va începe să finanţeze turismul de pe traseele de mocăniţă din ţară, ministrul Turismului a răspuns că estimează ca până la finalul anului să poată primi cererile de finanţare cu studiile de fezabilitate.

"Până la sfârşitul anului, cu siguranţă o să modificăm hotărârea de guvern, astfel încât şi acest tip de turism să poată fi finanţat. Îi aştept după aceea la Ministerul Turismului cu studiul de fezabilitate şi cu siguranţă o să le finanţăm", a mai spus ministrul Bogdan Trif.

În judeţul Sibiu există un singur traseu de mocăniţă, cel de pe Valea Hârtibaciului, pe o distanţă de 8 kilometri, însă nu circulă zilnic, ci doar când există solicitări din partea turiştilor. Mocăniţe mai există şi în alte judeţe, precum Maramureş sau Suceava, transmite aceiaşi sursă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS