Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Problema infrastructurii din Moldova, pe agenda CSAT

Politică /

Problema infrastructurii din Moldova, pe agenda CSAT

Asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova vrea autostradă" strâng semnături pentru A8 şi A7 l Klaus Iohannis: "Avem de-a face cu incompetenţa guvernului şi cu reaua-credinţă" 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis, în luna octombrie, că va aborda în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) problema infrastructurii din Moldova, după cum ne-a declarat domnul Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei "Împreună pentru A8".

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit în data de 25 octombrie, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din reprezentanţi ai asociaţiilor "Moldova vrea autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura", iar în cadrul întâlnirii a fost abordată situaţia actuală a proiectului Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni (A8).

În urma acestei întâlniri, domnul Apostol ne-a spus: "L-am întrebat pe Preşedinte dacă este adevărat că nu se doreşte construirea A8 din motive care ţin de Apărare - cum se transmite în spaţiul public de unii care doresc izolarea Moldovei - iar domnia sa a răspuns foarte clar: Nu, nici vorbă! Avem de-a face cu incompetenţa guvernului şi cu reaua-credinţă".

Şi Administraţia prezidenţială a informat la finele întruirii, într-un comunicat: "Guvernul României a dovedit lipsă totală de implicare şi viziune în privinţa acestei investiţii, ca şi a tuturor celorlalte mari proiecte de infrastructură".

Reprezentanţii asociaţiilor menţionate şi Preşedintele au analizat posibile soluţii pentru deblocarea proiectului A8, iar referitor la realizarea tronsonului de autostradă Iaşi-Târgu Neamţ prin parteneriat public-privat (aşa cum a propus Guvernul), Preşedintele a precizat că decizia este criticată atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la nivelul altor structuri de specialitate din Europa, pentru că dovedeşte o deprioritizare a investiţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. In cei aproape 30 de ani de la Revolutie, s-a dovedit ca politicienii alesi din Moldova nu au avut nicio treaba cu dezvoltarea zonei care i-a trimis in parlament si la guvern.Din aceasta cauza peste jumatate din populatie a migrat spre alte zone si lcalitatile au ramas populate in mare parte cu batrani.SA LE FIE RUSINE.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS