Profit de 0,7 milioane lei pentru Şantierul Naval Orşova

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai

Profit de 0,7 milioane lei pentru Şantierul Naval Orşova

English Version

Şantierul Naval Orşova (SNO) a realizat, în primele trei luni ale anului, o cifră de afaceri de 18,5 milioane de lei, cu 23% sub cea din primul trimestru a lui 2023, dar un profit net de 0,67 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,56 milioane lei, în intervalul ianuarie - martie a anului trecut, conform raportului producătorului de nave fluviale publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform companiei, scăderea veniturilor a fost cauzată, în principal, de programul de producţie al acestui an, ce prevede construirea şi livrarea unei nave fluviale în primul trimestru, faţă de două nave în primele trei luni ale anului 2023. De fapt, Şantierul Naval Orşova a finalizat două nave în perioada ianuarie-martie 2024, dar conform clauzelor contractuale, pentru cea de-a doua navă, recunoaşterea veniturilor în situaţiile financiare ale companiei s-a făcut în aprilie, astfel încât nu este prinsă în perioada de raportare, după cum reiese din documentele publicate de emitent.

Scăderea veniturilor a antrenat şi o reducere a cheltuielilor operaţionale ale companiei, care s-au ridicat la 17,86 milioane lei în primele trei luni ale acestui an, cu 27,8% mai mici decât cele din perioada ianuarie-martie a anului trecut. Cea mai vizibilă reducere a cheltuielilor a fost cea privind stocurile, care au coborât de la 10,9 milioane de lei în primele trei luni ale anului trecut la 5,7 milioane lei în primele trei luni ale lui 2024.

În aceste condiţii, compania a raportat, pentru perioada ianuarie-martie, un profit operaţional de 0,88 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,54 milioane lei în acelaşi interval al anului trecut.

În luna februarie, Sea Container Services şi SIF Muntenia (SIF4) au derulat o ofertă de preluare în urma căreia au ajuns la o deţinere concertată de 94,1% din producătorul de nave fluviale, sub pragul de 95% care le-ar fi permis delistarea Şantierului Naval Orşova. Cele două entităţi încheiaseră un acord de cooperare până la finele lunii aprilie a acestui an, astfel încât au fost eligibili să lanseze oferta, probabil cu scopul de a delista compania.

Evaluarea bursieră a producătorului de nave fluviale din Orşova se ridică la circa 70 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb