Profitul Antibiotice Iaşi a crescut anul trecut cu 33%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Profitul Antibiotice Iaşi a crescut anul trecut cu 33%

Producătorul farmaceutic Antibiotice Iaşi (ATB) a obţinut anul trecut un profit de 27,4 milioane lei (6,1 milioane euro), în creştere cu 33% faţă de 2011, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei. În 2011, compania a înregistrat un profit de 20,5 milioane lei.

Anul trecut, veniturile totale ale companiei s-au situat la 327,4 milioa­ne lei (73,4 milioane euro), cu 5,4% mai mari faţă de nivelul consemnat în anul anterior. Cheltuielile au urcat cu 3,8%, la 295 milioane lei (66 millioane euro).

Pentru anul în curs, Antibiotice a planificat, potrivit Mediafax, o creştere cu 17% a vânzărilor la export, comparativ cu 2012, când a obţinut 20 de milioane dolari, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piaţa americană, dar şi în alte state.

Antibiotice Iaşi exportă produse farmaceutice finite şi substanţă activă în 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri. Potrivit datelor Antibiotice, din 2007 până în prezent, exporturile companiei au crescut de patru ori. Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din titluri, iar al doilea acţionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS