Profitul înainte de dobânzi şi taxe al "Airbus" s-a înjumătăţit

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 aprilie 2017

Profitul înainte de dobânzi şi taxe al "Airbus" s-a înjumătăţit

Profitul înainte de dobânzi şi taxe al producătorului european de avioane "Airbus" a scăzut cu 52% în primul trimestru, la 240 de milioane de euro, din cauza livrării unor avioane mai puţin profitabile şi a costurilor mai mari ale noilor modele, chiar dacă rezultatul net a beneficiat de vânzarea unor active din sectorul apărării, transmite MarketWatch.

Al doilea mare producător de avioane din lume, după "Boeing", a livrat în primele trei luni ale anului 136 de avioane, cu 11 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar acestea au inclus modele mai noi, care au tendinţa să fie mai puţin profitabile decât cele care sunt în producţie de mai mult timp.

Vânzările au urcat cu 7%, la 12,99 miliarde de euro, pe fondul creşterii numărului de aeronave livrate.

Profitul net a crescut cu 52%, susţinut de un câştig de 560 de milioane de euro provenit din vânzarea diviziei de electronice destinate sectorului apărării.

Valoarea comenzilor noi ale companiei a scăzut cu peste 50%, "Airbus" anunţând contracte pentru doar şase avioane, după excluderea anulărilor. De regulă, comenzile de avioane sunt mai puţine la începutul anului.

Directorul general al "Airbus", Tom Enders, a declarat că grupul este pe cale să îşi respecte ţintele financiare stabilite pentru acest an.

"Airbus" a înregistrat, în primul trimestru, un flux de numerar negativ de 1,6 miliarde de euro, înainte de fuziuni şi achiziţii, comparativ cu ieşiri de 3 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fluxul negativ a fost influenţat de decizia guvernelor europene de a-şi suspenda sprijinul pentru contractele "Airbus", din cauza unor investigaţii legate de corupţie şi alte nereguli în tranzacţii, inclusiv în Marea Britanie.

"Airbus" s-a angajat să livreze în acest an peste 700 de avioane.

Directorul societăţii "Airbus", Thomas Enders, se numără printre persoanele vizate de o anchetă a Parchetului austriac privind presupuse fapte de corupţie legate de contractul pentru achiziţia de către Austria a unor avioane multirol Eurofighter Typhoon, a confirmat compania europeană, care a respins din nou aceste acuzaţii, relatează AFP.

Thomas Enders consideră că "ceea ce se întâmplă în Austria este un abuz al sistemului judiciar, cu motivaţie politică (...), nimic altceva decât o retorică electorală josnică" în perspectiva alegerilor legislative de anul viitor".

Ministerul austriac al Apărării i-a cerut companiei "Airbus" să colaboreze pentru clarificarea faptelor.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb