Profitul net al Societăţii Naţionale a Sării a scăzut de 12 ori în primul semestru, la 4,1 milioane lei

A.B.
Miscellanea / 29 noiembrie 2020

Profitul net al Societăţii Naţionale a Sării a scăzut de 12 ori în primul semestru, la 4,1 milioane lei

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a avut în primul semestru al anului un profit net de 4,1 milioane lei, de aproape 12 ori mai mic faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 48,8 milioane lei, transmite News.ro.

Veniturile operaţionale au scăzut în prima parte a anului cu 39%, la 127,7 milioane lei, de la 209 milioane lei în prima parte a lui 2019.

Rezultatele financiare apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 49% din acţiunile companiei.

"Compania a publicat rezultatele financiare pentru semestrul 1 2020: venituri operaţionale de 127,7 milioane lei (-38,9% faţă de semestrul 1 2019), EBITDA de 14 milioane lei (-80% faţă de semestrul 1 2019), profit operaţional de 3,1 milioane lei şi profit net de 4,1 milioane lei", arată raportul FP.

De asemenea, în luna iulie, Fondul Proprietatea i-a propus şi numit prin voturi cumulative pe Simona Fătu şi Cătălin Niculiţă ca membri în Consiliul de Administraţie. Acţionarul majoritar, Ministerul Economiei, i-a propus şi votat pe Nicolae Tulici, Cătălin Paraschiv şi Lucian Rusu Petrică în calitate de membri interimari în Consiliul de Administraţie.

În octombrie, FP a propus şi votat prelungirea cu două luni a mandatului interimar al Simonei Fătu şi al lui Cătălin Niculiţă. Acţionarul majoritar a propus şi votat extinderea cu două luni a mandatului interimar al lui Nicolae Tulici, Cătălin Paraschiv şi al lui Lucian Rusu Petrică.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii 10 producători de sare din Europa.

Societatea Naţională a Sării este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Compania are şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării. În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Râmnicu Vâlcea - societatea a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sarea de la Salrom are o singura dar mare problema. Nu este sarata motiv pentu care am renuntat la ea.

    Nu vad pe site-ul lor raportul trim 1 2020 la care face referire FP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro